ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ο Δήμος Γαλατσίου προχωρά στην εγκατάσταση δωρεάν WiFi

Σε πρώτη φάση η παροχή θα προσφέρεται σε τρεις πλατείες του δήμου, υψηλής επισκεψιμότητας και συγκεκριμένα στην πλατεία Ελευθερίας, στην πλατεία Ανδριτσαίνης και στην πλατεία Μανδηλαρά.

Δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ αποκτούν οι δημότες και οι επισκέπτες του Δήμου Γαλατσίου. Η δημοτική Αρχή, με χρηματοδότηση από το έργο «Ανάπτυξη ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων σε δήμους της χώρας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού ΠρογράμματοςWIFI4EU» προχώρησε ένα βήμα προς την ψηφιακή εποχή, συμμετέχοντας ενεργά σε έργα «Έξυπνων πόλεων».

Σε πρώτη φάση η παροχή θα προσφέρεται σε τρεις πλατείες του δήμου, υψηλής επισκεψιμότητας και συγκεκριμένα στην πλατεία Ελευθερίας, στην πλατεία Ανδριτσαίνης και στην πλατεία Μανδηλαρά, ενώ στόχος είναι η εντατικοποίηση των προσπαθειών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου και τη σταδιακή δωρεάν ασύρματη διαδικτυακή πρόσβαση (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες κά.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, τόνισε, μεταξύ άλλων, την ικανοποίησή του για «την ένταξη του δήμου στο πρόγραμμα WiFi4EU στο πλαίσιο της προσπάθειας αξιοποίησης κάθε δυνατότητας για ενίσχυση των ψηφιακών δυνατοτήτων, που στόχο έχουν τη βελτίωση της ψηφιακής καινοτομίας στην πόλη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών μέσω απατηλών διαφημίσεων

Οι εν λόγω διαφημίσεις, σύμφωνα με την αστυνομία, εμφανίζονται κυρίως ως «χορηγούμενες» σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φερόμενες μάλιστα ψευδώς, σε πολλές περιπτώσεις, να προέρχονται από άρθρα έγκριτων εφημερίδων και ιστοσελίδων.
bus
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται η ελεύθερη πρόσβαση στο ίντερνετ για τους επιβάτες λεωφορείων

Το πρόγραμμα αποτελεί πρωτοβουλία της Interbus που έχει αναλάβει και την επένδυση, θα ξεκινήσει πιλοτικά σε συγκεκριμένες γραμμές λεωφορείων, στοχεύοντας να καταστήσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς πιο φιλικά και ελκυστικά.
Router-Internet
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ESET: Πόσα ευαίσθητα εταιρικά δεδομένα περιέχουν routers που αποσύρονται

Σε λάθος χέρια αυτά τα δεδομένα είναι αρκετά για να πυροδοτήσουν μια κυβερνοεπίθεση που θα οδηγούσε σε παραβίαση δεδομένων, βάζοντας σε κίνδυνο την εταιρεία, τους συνεργάτες και τους πελάτες της.