Διακόπτονται έως την επόμενη Τετάρτη, 22 Απριλίου, τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που συνδέουν τα λιμάνια Μυτιλήνης και Αϊβαλί, σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών ακτοπλοϊκών εταιρειών που διαχειρίζονται τη γραμμή. Η απόφαση γνωστοποιήθηκε σήμερα στους ναυτιλιακούς και τουριστικούς πράκτορες της Μυτιλήνης.
Όπως επισημάνθηκε, η προσωρινή διακοπή των δρομολογίων οφείλεται στη συνέχιση των κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων στο λιμάνι της Μυτιλήνης, οι οποίοι αντιδρούν στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού.
Αργά το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί ένα ειδικό δρομολόγιο πλοίου, προκειμένου να επιστρέψουν στη Μυτιλήνη Έλληνες εκδρομείς του Πάσχα που είχαν εγκλωβιστεί στην τουρκική ακτή.
Παράλληλα, θα επιτραπεί η μεταφορά Τούρκων εκδρομέων που βρίσκονται στη Μυτιλήνη, καθώς και Ελλήνων επισκεπτών, κυρίως από τη βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στο νησί για τον εορτασμό της Λαμπροτρίτης στη Μονή του Αγίου Ραφαήλ και επιστρέφουν οδικώς μέσω Αλεξανδρούπολης.