ΓΔ: 1449.88 1.02% Τζίρος: 40.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:47:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Texniti noimosini
Shutterstock

Envolve Award Greece: 10 προτάσεις διαγωνίζονται για χρηματοδότηση, καθοδήγηση και επιχειρηματική υποστήριξη

Συμπληρωματικά με το Envolve Award Greece, οι 10 φιναλίστ διαγωνίζονται και για το βραβείο #GetEnvolved Award. Οι νικητές του 7ου Envolve Award Greece και του βραβείου #GetEnvolved Award θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο του 2020.

Τις δέκα επικρατέστερες επιχειρηματικές προτάσεις του έβδομου «Envolve Award Greece» ανακοίνωσε σήμερα το Envolve Entrepreneurship. Οι νικητές που θα προκύψουν, θα λάβουν άτοκη χρηματοδότηση, καθοδήγηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης. Επίσης, οι φιναλίστ διαγωνίζονται για επιπλέον χρηματικά έπαθλα, μέσω ψηφοφορίας του κοινού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ομάδες που επιλέχθηκαν να προχωρήσουν στην τελική φάση του διαγωνισμού, δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων της οικονομίας, όπως Αγρο-τεχνολογία, Ψηφιακές Υπηρεσίες, Μόδα, Οικονομία Διαμοιρασμού (Sharing Economy), Τεχνολογίες Υγείας, Φαρμακευτικά Προϊόντα, Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες, Φιλοξενία και Τουρισμό. Οι δέκα φιναλίστ επιλέχθηκαν μεταξύ εκατοντάδων ποιοτικών αιτήσεων που αξιολόγησε η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού. Οι τρεις κλάδοι που προσέλκυσαν το μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών είναι οι Ψηφιακές Υπηρεσίες, ο Τουρισμός και τα Τρόφιμα και Ποτά. Επίσης, αυξημένη συμμετοχή υπήρχε στους τομείς της Υγείας και της Εκπαίδευσης. Ο διαγωνισμός συγκέντρωσε αιτήσεις από όλη την Ελλάδα, με δυναμική παρουσία από εταιρείες με έδρα την Αττική, τη Μακεδονία και την Πελοπόννησο.

Συμπληρωματικά με το Envolve Award Greece, οι 10 φιναλίστ διαγωνίζονται και για το βραβείο #GetEnvolved Award. Το κοινό ψηφίζει τις αγαπημένες του ομάδες βάσει των βίντεο που έχουν δημοσιευθεί στους λογαριασμούς Facebook και Instagram του Envolve στην Ελλάδα (www.facebook.com/envolveGR και www.instagram.com/envolveGR).

Οι τρεις νικητές του #GetEnvolved Award θα λάβουν €3.000, €2.000 και €1.000 αντίστοιχα, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων του κύριου διαγωνισμού, Envolve Award Greece. Οι νικητές του 7ου Envolve Award Greece και του βραβείου #GetEnvolved Award θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο του 2020.

Ο Τζίμυ Αθανασόπουλος, Πρόεδρος του Envolve Entrepreneurship, δήλωσε: «Η φετινή ανακοίνωση των φιναλίστ λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια μίας πρωτοφανούς πανδημίας. Ωστόσο, η δέσμευσή μας για στήριξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα παραμένει αμείωτη. Οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, όχι μόνο επέδειξαν ανθεκτικότητα μέσα στην κρίση, αλλά είδαν τη συγκυρία αυτή ως ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη. Στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας των νικητών και φιναλίστ του Envolve, συνεχίζοντας τη σκληρή δουλειά, υποστηρίζοντας τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Ο φετινός διαγωνισμός, αναδεικνύει το γεγονός ότι στη χώρα μας υπάρχει πλούσιο ταλέντο και αριστεία. Η ελληνική επιχειρηματικότητα έχει δυναμικές προοπτικές ανάπτυξης, γεγονός που μας κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους, παρά τους απαιτητικούς αυτούς καιρούς».

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η ομάδα του Envolve ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας, εφαρμόζοντας το μοντέλο της τηλεργασίας ενώ ανέβαλε όλες τις εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει. Η ομάδα επικεντρώθηκε στην περαιτέρω διεύρυνση της υποστήριξης που παρέχει στη startup κοινότητα.

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, διευθυντής του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα, δήλωσε: «Με αφορμή την άνευ προηγουμένου κρίση δημόσιας υγείας που αντιμετωπίσαμε τους προηγούμενους μήνες, συνεχίζουμε να παρέχουμε εργαλεία και πόρους σε επιχειρηματίες, επιθυμώντας να υποστηρίξουμε την προσαρμογή τους στις νέες συνθήκες που επικρατούν. Είμαστε υπερήφανοι που οι νικητές και φιναλίστ του Envolve προσφέρουν τη βοήθειά τους σε νεοφυείς επιχειρήσεις. Παράλληλα, βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τα βασικά μέλη της ελληνικής και ευρωπαϊκής start-up κοινότητας, προκειμένου να προσφέρουμε απτή υποστήριξη σε νέες και αρχικού σταδίου επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Το ελληνικό start-up οικοσύστημα είναι ισχυρό, επιδεικνύοντας ενότητα και δράση».

Η αποστολή του Envolve βασίζεται σε τρεις πυλώνες: την εκπαίδευση, τους πόρους και τα βραβεία. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός παρέχει εκπαίδευση για νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, αξιοποιώντας παράλληλα συνεργασίες με άλλους οργανισμούς και εταιρείες, που αυξάνουν τη διαθεσιμότητα επιχειρηματικών πόρων.

Το πρόγραμμα βράβευσης Envolve Award Greece, που ιδρύθηκε από τον Όμιλο Libra, διεξάγεται για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και υποστηρίζεται από δεκάδες οργανισμούς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις ΗΠΑ. Από το 2012, το Envolve έχει αναδείξει 27 νικητές, που δραστηριοποιούνται σε 17 τομείς της οικονομίας. Οι νικητές αυτοί έχουν συνεισφέρει στην Ελληνική οικονομία με τη δημιουργία περισσότερων από 1.800 νέων θέσεων εργασίας, ενώ η συνολική τους αποτίμηση ξεπερνά σε αξία τα 300.000.000 ευρώ. Υποστηρικτές του βραβείου στην Ελλάδα είναι οργανισμοί όπως η Amazon, η Antidote, η Atraktos, το Epixeiro.gr, το Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ., η Intracom Telecom, το δικηγορικό γραφείο Ιωάννης Βασαρδάνης & Συνεργάτες, η Jalouise PTY LTD, το δικηγορικό γραφείο Λυκουρέζου, η Microsoft, η Moore, η People for Business, η Prisma Consulting, η Reed Smith, η SAP Hellas, η V+O Communication και η White Room.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε η περίοδος αιτήσεων για το «Τουρισμός για όλους 2024»

Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση τόνωση του εσωτερικού τουρισμού και η ενίσχυση μεταξύ άλλων, των ορεινών περιοχών της χώρας, στην κατεύθυνση ισόρροπης διάχυσης των επισκεπτών σε όλη τη διάρκεια του έτους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Σάμος ανάμεσα στους ποιοτικούς προορισμούς της Ευρώπης για το 2024

Τα τοπικά προϊόντα, τα ενδιαφέροντα μουσεία, οι συναρπαστικές εναλλακτικές δραστηριότητες, τα ιστορικά μοναστήρια και η γραφικότητα των οικισμών δημιουργούν ένα αληθινό καταφύγιο για τους λάτρεις της φύσης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προβολή της Αστυπάλαιας σε διεθνή ΜΜΕ για διακοπές χωρίς μαζικό τουρισμό

Η Daily Telegraph συμπεριλαμβάνει το νησί στις πέντε καλά κρυμμένες «γωνιές» της Ελλάδας που αξίζει να ανακαλύψει κανείς φέτος, ενώ γίνεται ειδική αναφορά στο πρωτοποριακό «πράσινο» εγχείρημα της ελληνικής κυβέρνησης.