Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, συνολικά 51 σεισμικές δονήσεις έχουν καταγραφεί μέχρι αυτή την ώρα, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο πριν τις έξι και μισή το πρωί. Το επίκεντρο εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή, 23 χλμ νοτιοδυτικά του Γούδουρα Σητείας.
Ο δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης, ανέφερε ότι, αν και δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή καταστροφές, η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.
«Παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του φαινομένου», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Γιάννης Ανδρουλάκης, επισημαίνοντας πως ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε αυξημένη εγρήγορση. Παράλληλα, συνέστησε στους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.