ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τις επόμενες ημέρες

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας και 24ωρη απεργία γι αυτή την εβδομάδα έχει προαναγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών με το επιβατικό κοινό να πρέπει να είναι προετοιμασμένο για νέα ταλαιπωρία.

Προετοιμάσμενο πρέπει να είναι το επιβατικό κοινό καθώς θα υπάρξουν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τις ερχόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έχε προαναγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών την Τρίτη 8 Οκτωβρίου θα υπάρξουν τρεις τρίωρες στάσεις εργασίας μεταξύ 05:00 και 08:00, 13:00 και 16:00, 21:00 με 24:00 με αποτέλεσμα να υπάρχουν επιπτώσεις σε όλα τα δρομολόγια που έχουν επίσημη ώρα αναχώρησης ή άφιξης κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας.

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία. Το μετρό δεν θα κινείται στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας-Αεροδρόμιο κατά την διάρκεια των στάσεων εργασίας και της 24ωρης απεργίας της Τετάρτης.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις
«Η ανεπίτρεπτη κωλυσιεργία που επιδεικνύει η διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως προς το ζήτημα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην καλύπτονται από συλλογική σύμβαση, και να τίθεται σε κίνδυνο το εργασιακό τους μέλλον, ενόψει μάλιστα και της συγχώνευσης της εταιρείας που πρόσφατα εξαγγέλθηκε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η συλλογική σύμβαση εργασίας του ΟΣΕ που έχει ήδη υπογραφεί από το Μάρτιο και βρίσκεται 'εγκλωβισμένη' στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να τύχει της έγκρισης της κυβέρνησης για ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί» δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, και καταλήγει: «Αντιδρούμε στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, μέσω του οποίου προωθούνται πρωτόγνωρες διαδικασίες, που όχι μόνο καταπατούν τα εργασιακά μας δικαιώματα - όσα μας έχουν απομείνει - αλλά προωθούνται και διαδικασίες ηλεκτρονικού φακελώματος των συνδικάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο το Μετρό, αναστέλλεται η απεργία

Με ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών τονίζει πως υπάρχει «δίαυλος επικοινωνίας για την επίλυση των αιτημάτων των εργαζομένων και ως εκ τούτου αναστέλλει την 24ωρη απεργία».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς Μετρό η Αθήνα, απεργούν οι εργαζόμενοι στις γραμμές 2 και 3

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών πραγματοποιεί 24ωρη απεργία για τον χαμό των συναδέλφων στο δυστύχημα των Τεμπών. Κανονικά θα λειτουργήσει η γραμμή Κηφισιά - Πειραιάς και το Τραμ.