ΓΔ: 1437.34 1.19% Τζίρος: 37.77 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:39:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ο ΟΑΕΔ ανοίγει την πόρτα στην αγορά εργασίας σε 35.000 ανέργους

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με στόχο την καταπολέμηση της μακροχρόνιας εργασίας προσφέρει ο ΟΑΕΔ. Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ευκαιρία να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας δίνει ο ΟΑΕΔ μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που απευθύνεται σε 35.000 ανέργους που δεν έχουν εργαστεί για πολύ καιρό με στόχο την αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας.

Οπως αναφέρουν «Τα Νεα», το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 8 μηνών και θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Θα περιλαμβάνει πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Δήμοι θα αναλάβουν να υλοποιήσουν διάφορα έργα με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, όσον αφορά την παροχή και αναβάθμιση υπηρεσιών, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ποιοι μπορούν να μετέχουν στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Στο πρόγραμμα μπορούν να μετέχουν Ελληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ, Βορειοηπειρώτες, ομογενείς, άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, καθώς και μακροχρόνια άνεργοι ή άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.

Το πρόγραμμα αφορά και ανέργους ηλικίας άνω των 29 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του Οργανισμού και άνεργους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Θα πρέπει να επισημανθεί πως αφού ο Οργανισμός λάβει τις ηλεκτρονικές αιτήσεις των ωφελουμένων, θα προβεί στη σύζευξη των ωφελουμένων με τις θέσεις απασχόλησης των επιβλεπόντων φορέων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Μηταράκης: Να δημιουργηθούν ποιοτικές θέσεις εργασίας

Ο υφ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ν. Μηταράκης σημείωσε πως «είναι σημαντικό να συνεχίσουμε με μειώσεις φόρων που αφορούν και την επιχειρηματικότητα, ώστε να μπορέσει η χώρα μας να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της και να προσελκύσει επενδύσεις.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΣΕΕ: Επιδοτούμενο πρόγραμμα για 7.000 εργαζομένους

Επιδοτούμενο πρόγραμμα συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης 7.000 εργαζομένων με σκοπό την ψηφιακή εξειδίκευση και τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών εφοδιαστικής αλυσίδας ανακοίνωσε η ΕΣΕΕ.
ergasia-xatzidakis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους, ποιες περιοχές αφορά

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια επτά μήνες και η ΔΥΠΑ θα καταβάλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο καθαρό μισθό, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.
Sxoinas-Xatzidakis-EPAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ στο Αιγάλεω σήμερα Μαρ. Σχοινάς και Κ. Χατζηδάκης

Η μονάδα αυτή της Δ.ΥΠ.Α., όπως και άλλες αντίστοιχες δομές μαθητείας, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της στήριξης της επαγγελματικής κατάρτισης και της αναβάθμισης των δεξιοτήτων.