ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Υπουργείο Ανάπτυξης

Νέο χτύπημα κατά του παρεμπορίου στο κέντρο της Αθήνας

Καθώς οι έλεγχοι κατά του παρεμπορίου συνεχίζονται σε όλη την χώρα, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 2.515 τεμάχια απομιμητικών ειδών και 1.400 σήματα δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Συνεχίζεται η μάχη κατά του παρεμπορίου που ζημιώνει χιλιάδες επιχειρήσεις και στις 16 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας  και στην περιοχή του Δήμου Περιστερίου Αττικής, υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας  της  Αγοράς και  Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ), της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, συγκροτήθηκε μικτό κλιμάκιο ελέγχου αποτελούμενο από ελεγκτές των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας  της ΕΛΑΣ, ενώ υπήρξε και η συνδρομή της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Περιστερίου.

Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 2.515 τεμάχια  απομιμητικών ειδών (τσάντες και πορτοφόλια), καθώς και 1.400 σήματα δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας. Τέλος οι αστυνομικές αρχές προέβησαν σε μια σύλληψη. Οι έλεγχοι συνεχίζονται στο σύνολο της επικράτειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 7.500 κλήσεις στη γραμμή 1520 για την προστασία καταναλωτών

Για τη λειτουργία της γραμμής 1520, λειτουργούν δύο βάρδιες υπαλλήλων, διάρκειας τριών (3) ωρών ημερησίως έκαστη, με ταυτόχρονη φυσική παρουσία τουλάχιστον δύο (2) υπαλλήλων στο τηλεφωνικό κέντρο.