Φώτο: Υπουργείο Ανάπτυξης

Νέο χτύπημα κατά του παρεμπορίου στο κέντρο της Αθήνας

Καθώς οι έλεγχοι κατά του παρεμπορίου συνεχίζονται σε όλη την χώρα, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 2.515 τεμάχια απομιμητικών ειδών και 1.400 σήματα δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Συνεχίζεται η μάχη κατά του παρεμπορίου που ζημιώνει χιλιάδες επιχειρήσεις και στις 16 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας  και στην περιοχή του Δήμου Περιστερίου Αττικής, υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας  της  Αγοράς και  Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ), της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, συγκροτήθηκε μικτό κλιμάκιο ελέγχου αποτελούμενο από ελεγκτές των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας  της ΕΛΑΣ, ενώ υπήρξε και η συνδρομή της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Περιστερίου.

Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 2.515 τεμάχια  απομιμητικών ειδών (τσάντες και πορτοφόλια), καθώς και 1.400 σήματα δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας. Τέλος οι αστυνομικές αρχές προέβησαν σε μια σύλληψη. Οι έλεγχοι συνεχίζονται στο σύνολο της επικράτειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταξη και των τιμών καυσίμων στην εφαρμογή e-καταναλωτής 

Στην εφαρμογή αναρτώνται καθημερινά οι μέσες τιμές πώλησης 1.400 προϊόντων από 13 αλυσίδες σούπερ μάρκετ με 2.400 καταστήματα, με τον καταναλωτή να μπορεί να συγκρίνει τιμές και να κάνει τις αγορές του.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα μονάδα που θα πραγματοποιεί ελέγχους για την πάταξη του παρεμπορίου

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης ενημέρωσε πως από τον Ιούλιο του 2019 έχουν γίνει 16.000 έλεγχοι, έχουν κατασχεθεί 150.000 απομιμητικά προϊόντα και έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω του 1 εκατ. ευρώ.