ΓΔ: 910.34 0.25% Τζίρος: 43.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

«Μονιμοποιούνται» οι έλεγχοι για κορονοϊό στο λιμάνι του Πειραιά 

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται εθελοντικά από ειδικευμένα κλιμάκια γιατρών και νοσηλευτών και θα γίνονται σε μόνιμη βάση, μετά από απόφαση του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής.

Σε μόνιμη βάση, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και ο ΙΣΑ θα λειτουργούν από σήμερα δομή ειδικών ιατρών και νοσηλευτών στο λιμάνι του Πειραιά, (Πύλη Ε1) η οποία θα κάνει ελέγχους για SARS-CοV-2 σε ταξιδιώτες, μετά από εντολή του πρόεδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη.

Εξειδικευμένα κλιμάκια γιατρών και νοσηλευτών, ξεκινώντας από σήμερα, θα διενεργούν από τις 10:00, σε εθελοντική βάση, τυχαιοποιημένους δειγματοληπτικούς ελέγχους ρινοφαρυγγικού δείγματος με την τεχνική PCR, σε ταξιδιώτες με ύποπτα συμπτώματα για λοίμωξη από ιό SARS-CοV-2, όπως πυρετός ή βήχας, με έμφαση σε αυτούς που επιστρέφουν από προορισμούς που κρίνονται ότι έχουν υψηλή επικινδυνότητα.

Τα αποτελέσματα θα αξιολογούνται από το Κέντρο Επιχειρήσεων Περιφέρειας Αττικής-ΙΣΑ στο πλαίσιο της στρατηγικής εκτίμησης της πορείας της πανδημίας της λοίμωξης COVID-19.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως «θα πραγματοποιήσουμε όσους ελέγχους χρειάζεται προκειμένου να διαμορφώσουμε μία ικανοποιητική εικόνα και αναλόγως να προσαρμόσουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα. Θα συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε για την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου και ειδικά των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Στόχος μας, η χώρα μας να παραμείνει ασφαλής».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανδημία, μέτρα, κορονοιος, χαλάρωση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τίτλοι τέλους υπό όρους για τις μάσκες, αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας

Εξαιρούνται οι εμβολιασμένοι από την υποχρέωση διενέργειας self-test σε χώρους εργασίας και γυμναστήρια. Αλλάζει το πρωτόκολλο στην εστίαση. Αναλυτικά όσα ανακοινώθηκαν από τον κ. Χαρδαλιά.