ΓΔ: 1438.3 1.26% Τζίρος: 79.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:15:53 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Αναστολή λειτουργίας σχολείων λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Η διακοπή λειτουργίας θα ισχύσει έως και τις 27 Σεπτεμβρίου για προληπτικούς λόγους, όπως ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωσή του το υπ. Παιδείας.

Το 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών, στο Ηράκλειο αναστέλλουν τη λειτουργία τους έως τις 27 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου Παιδείας, που αφορά στα σχολεία και τμήματα που κλείνουν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Επιπλέον, σύμφωνα με την εν λόγω λίστα, έως τις 27 Σεπτεμβρίου αναστέλλει τη λειτουργία του και το τμήμα Β5 του 2ου Γυμνασίου Πύργου Ηλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, η λίστα (https://www.sch.gr/anastoli/web/index.php) θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από σήμερα 16 Σεπτεμβρίου, οι αποφάσεις για την αναστολή εκπαιδευτικών δομών, δημοσίων ή ιδιωτικών, θα λαμβάνονται από τους οικείους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, κατόπιν σχετικής σύστασης από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Υπενθυμίζεται, ότι έως τις 18 Σεπτεμβρίου έχει ανασταλεί η λειτουργία του δημοτικού και του νηπιαγωγείου Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας της Λήμνου, καθώς επίσης και το 7ο Δημοτικό Αλεξάνδρειας στην Ημαθία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sxoleia, Paideia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευκρινίσεις του υπ. Παιδείας για το τι θα ισχύσει με το άνοιγμα των σχολείων

Όπως σημειώνει το υπ. Παιδείας «η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων είναι καίριας σημασίας: Πρώτα από όλα για το ίδιο το εκπαιδευτικό έργο – τίποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με αλλαγές στα πρωτόκολλα που ισχύουν το άνοιγμα των σχολείων στις 10/1

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει εντός της εβδομάδας για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ κανονικά ξεκινούν από σήμερα τη λειτουργία τους βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.