ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Αγώνας δρόμου για την καταγραφή των ζημιών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Στόχος του υπουργείου είναι να υπάρξει άμεση καταγραφή των ζημιών και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να αποζημιωθούν το ταχύτερο δυνατό οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για τις καταστροφές που υπέστη το κεφάλαιό τους.

 Σε «αγώνα δρόμου» έχουν επιδοθεί οι υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αυτές του ΕΛΓΑ προκειμένου να εκτιμηθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Με εντολή που έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, συνοδευόμενο από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκρέκα ξεκίνησε από το Σάββατο το πρωί να επισκέπτεται τις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας προκειμένου να προχωρήσει σε μια πρώτη εκτίμηση του μεγέθους της καταστροφής στο αγροτικό και ζωικό κεφάλαιο της περιοχής.

Στην περιοχή βρίσκεται και ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, Νίκος Δούκας ενώ το αργότερο μέχρι αύριο Δευτέρα θα έχει μεταβεί στην περιοχή και ο πρόεδρος του Ασφαλιστικού Οργανισμού, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Στην περιοχή αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ να βρεθεί, πιθανότατα την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται από σήμερα, Κυριακή, για να συμμετάσχει στο κρίσιμο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας για τη μεταρρύθμιση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που ξεκινάει τη Δευτέρα.

Στόχος του υπουργείου είναι να υπάρξει άμεση καταγραφή των ζημιών και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να αποζημιωθούν το ταχύτερο δυνατό οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για τις καταστροφές που υπέστη το κεφάλαιό τους.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

XRIMATA, MONEY, METRITA, EURO
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΑ για προκαταβολή 50% για ζημιές σε καλλιέργειες στις πυρκαγιές του 2023

Με την ΚΥΑ παρέχεται προκαταβολή του 50% της κρατικής αρωγής προς τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι υπέστησαν απώλειες από τις πυρκαγιές.
Greenpeace
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Greenpeace: Τονίζει την ανάγκη για εθνική αγροτική στρατηγική στην Ελλάδα

Το ελληνικό γραφείο της περιβαλλοντικής οργάνωσης έστειλε επιστολή στα υπουργεία Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης καλώντας να τοποθετηθεί ο αγροδιατροφικός τομέας στο επίκεντρο της κυβέρνησης.
fwtia-pyrkagia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταβάλλονται 13,4 εκατ. σε αγρότες για απώλειες από τις πυρκαγιές

Προβλέπεται να δοθούν 50,4 ευρώ ανά ελαιόδεντρο, 33,6 ευρώ ανά δέντρο για λοιπές δενδρώδεις καλλιέργειες για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ενώ τα αντίστοιχα ποσά για τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ανέρχονται σε 25,2 ευρώ και 16,8 ευρώ.
xrimata, money, metrita, cash, euro
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιστώνεται στους αγρότες η επιστροφή ΕΦΚ για το πετρέλαιο κίνησης

Το ποσό της επιστροφής υπολογίζεται με βάση τις μέγιστες ποσότητες κατανάλωσης πετρελαίου ανά αγρότη, ανάλογα με τα στρέμματα και το είδος της καλλιέργειας ή το ζωικό κεφάλαιο που κατέχει.