ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στηρίζει τη Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης τροφίμων ο Γρηγόρης

Η σπατάλη τροφίμων πρέπει να σταματήσει στην παραγωγή και κατανάλωση, καθώς εκτός από την ανθρωπιστική πλευρά, έχει οικονομικές και περιβαλλοντικές πτυχές δηλώνει ο Αναπληρωτής Δ/νων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Μίλτος Τριανταφύλλου.

Η σπατάλη τροφίμων μας αφορά όλους. Στην Ελλάδα, η σπατάλη τροφίμων συνυπάρχει, δυστυχώς, με υψηλά επίπεδα επισιτιστικής ανασφάλειας (1,4 εκατ. άτομα, 12,9% του πληθυσμού της χώρας, 2015).  Τη δράση «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων», η οποία τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στηρίζει ενεργά ο Γρηγόρης.

Με στόχο την ανάπτυξη συνεργειών, ο Γρηγόρης ενώνει τις δυνάμεις του με τους υπόλοιπους Συμμάχους φορείς και επιχειρήσεις τροφίμων και εστίασης από όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, φορείς της ακαδημαϊκής & ερευνητικής κοινότητας συμβάλλοντας έτσι στην:

  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την έκταση και τις επιπτώσεις της σπατάλης τροφίμων
  • Κατάρτιση και εκπαίδευση για την πρόληψη και μείωση της σπατάλης τροφίμων
  • Ανταλλαγή πληροφορίας και γνώσης
  • Ανάδειξη και διάδοση καλών πρακτικών
  • Προώθηση της έρευνας και καινοτομίας
  • Διευκόλυνση και προώθηση της δωρεάς πλεονασμάτων τροφίμων για κοινωφελή σκοπό
  • Συμβολή στη διαμόρφωση και εφαρμογή δημόσιας πολιτικής για την πρόληψη και μείωση της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα

Ο Αναπληρωτής Δ/νων Σύμβουλος της εταιρίας Γρηγόρης, κ. Μίλτος Τριανταφύλλου δηλώνει: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε την πρωτοβουλία του Μπορούμε, που ένωσε όλους τους μεγάλους οργανισμούς & την ακαδημαϊκή κοινότητα σε μία κοινή προσπάθεια. Η σπατάλη τροφίμων πρέπει να σταματήσει σε όλα τα στάδια παραγωγής και κατανάλωσης, καθώς εκτός από την ανθρωπιστική πλευρά, έχει οικονομικές και περιβαλλοντικές πτυχές.  Ο Γρηγόρης εδώ και χρόνια δουλεύει σε αυτή την κατεύθυνση, προσφέροντας στο τέλος της ημέρας τις αδιάθετες μερίδες φαγητού από τα καταστήματά του σε κοινωφελή ιδρύματα. Ευχόμαστε να ακολουθήσει όλη η Ελληνική Κοινωνία!»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Thalassina-Sarakosti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μειωμένες κατά 1-2 ευρώ οι τιμές στα θαλασσινά για την Καθαρά Δευτέρα

Ο πρόεδρος της Ιχθυαγοράς Βαρβακείου, Β. Σίμος τόνισε «θα φτιάξουμε το καλάθι της Σαρακοστής, αλλά έτσι κι αλλιώς υπάρχει καλάθι 6-7 προϊόντων με θαλασσινά που έχουν μείωση της τάξης 1-2 ευρώ».
kyklades tyria
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσπάθεια να ενταχθεί η Κυκλαδίτικη Τυροκομία σε κατάλογο της UNESCO

Προετοιμάζεται φάκελος υποψηφιότητας για την εγγραφή της Παραδοσιακής Τυροκομίας των Κυκλάδων στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της ‘Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας (UNESCO 2003).