ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Εξοπλίζονται με συσκευές απολύμανσης αέρα τα νηπιαγωγεία σε Ραφήνα και Πικέρμι

Ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου προχωρά σε ακόμη μια κίνηση ενίσχυσης των μέτρων προστασίας στις σχολικές μονάδες. Οι ίδιες συσκευές θα τοποθετηθούν και στο Δημαρχείο.

Μετά την τοποθέτηση των συστημάτων θερμικών πυλών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης, για τη θερμομέτρηση εισερχομένων και εξερχομένων, αλλά και των διαχωριστικών πλέξι-γκλας σε κάθε θρανίο των Δημοτικών σχολείων, ως περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων προστασίας, ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου προχωρά σε ακόμη μια ενισχυτική παρέμβαση στις σχολικές μονάδες, αυτή τη φορά σε όλα τα νηπιαγωγεία.

Συγκεκριμένα, προμηθεύτηκε συσκευές απολύμανσης αέρα εσωτερικού χώρου (UV-C), τις οποίες θα εγκαταστήσει άμεσα. Μάλιστα οι πρώτες μονάδες ήδη τοποθετήθηκαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις τριών νηπιαγωγείων και μέσα σε αυτό το διήμερο θα εγκατασταθούν και στα υπόλοιπα.

Ίδιες συσκευές θα τοποθετηθούν και στο Δημαρχείο, αλλά και σε όποια άλλη δημοτική δομή κριθεί αναγκαίο, μετά από τη διαπίστωση κακού ή ελλιπούς αερισμού των υφιστάμενων κλειστών χώρων.

Οι συσκευές απολύμανσης έχουν σχεδιαστεί για την απολύμανση του αέρα χώρων με όγκο 150-180 τ.μ. με συνεχόμενη λειτουργία και για 50-75 τ.μ. με διακεκομμένη λειτουργία. Προορίζονται για κλειστές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρουσία και απουσία ατόμων για την προετοιμασία, αλλά και τη χρήση των χώρων αυτών. Η απολύμανση επιτυγχάνεται με τη μέθοδο της αναγκαστικής κυκλοφορίας του αέρα εσωτερικά της συσκευής, σε συνδυασμό με τη χρήση δύο μικροβιοκτόνων λαμπτήρων χαμηλής πίεσης (30W).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

koronoios, Self Tests, Corona Virus, Coronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινάει η διάθεση self-test σε μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς

Με φόντο τις διακοπές του Πάσχα, οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα προμηθευτούν τρία self test από τα φαρμακεία για να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου από 4 έως 15 Απριλίου. Πότε θα πρέπει να κάνουν τα test μαθητές και εκπαιδευτικοί.
Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φόβοι για αύξηση των διασωληνωμένων μετά το άνοιγμα των σχολείων

Την ανάγκη εμβολιασμού των ενηλικών πριν την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς επισημαίνουν οι επιστήμονες. Ανοικτό το ενδεχόμενο για επιστροφή της τηλεκπαίδευσης αν υπάρξουν συρροές κρουσμάτων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστρέφουν οι μαθητές στα Λύκεια με self tests και μέτρα προστασίας

Κανονικά προχωράνε οι προετοιμασίες σε όλες τις περιφέρειες για να υποδεχθούν τα σχολεία αύριο τους μαθητές. «Κενό» στη διαδικασία στα εσπερινά λύκεια όπου δεν έχει ανοίξει η διαδικασία των self test για τους ενήλικους μαθητές.