ΓΔ: 1379.14 -0.14% Τζίρος: 29.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:41:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για δωρεάν τεστ για τους εκπαιδευτικούς

Όπως έγινε γνωστό, η επιλογή των εθελοντών θα γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και αναλόγως των διαθέσιμων ημερησίως τεστ.

Στον σύνδεσμο https://edu.testing.gov.gr/ μπορούν από σήμερα να δηλώνουν εθελοντικά οι εκπαιδευτικοί την πρόθεσή τους να εξεταστούν προληπτικά για κορονοϊό, μέσω της ειδικής πλατφόρμας δωρεάν ελέγχου COVID-19 για εκπαιδευτικούς. Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας, έχουν ήδη προγραμματιστεί τα πρώτα ραντεβού για αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου.

Τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν ελέγχου COVID-19 εξασφάλισαν για την εκπαιδευτική κοινότητα τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η σύμπραξη των υπουργείων στοχεύει «στην ευρύτερη παρακολούθηση της πορείας του κορονοϊού στη χώρα και την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο σχολικό περιβάλλον».

«Εν όψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί των σχολείων αυτών επιθυμούν να υποβληθούν σε έλεγχο για τον νέο κορονοϊό, να καταθέσουν αίτηση στην πλατφόρμα για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο.

Όπως έγινε γνωστό, η επιλογή των εθελοντών θα γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και αναλόγως των διαθέσιμων ημερησίως τεστ. Οι αιτούντες θα ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα, ενώ αναλυτικότερες οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία περιλαμβάνονται στην εν λόγω πλατφόρμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φόβοι για αύξηση των διασωληνωμένων μετά το άνοιγμα των σχολείων

Την ανάγκη εμβολιασμού των ενηλικών πριν την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς επισημαίνουν οι επιστήμονες. Ανοικτό το ενδεχόμενο για επιστροφή της τηλεκπαίδευσης αν υπάρξουν συρροές κρουσμάτων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστρέφουν οι μαθητές στα Λύκεια με self tests και μέτρα προστασίας

Κανονικά προχωράνε οι προετοιμασίες σε όλες τις περιφέρειες για να υποδεχθούν τα σχολεία αύριο τους μαθητές. «Κενό» στη διαδικασία στα εσπερινά λύκεια όπου δεν έχει ανοίξει η διαδικασία των self test για τους ενήλικους μαθητές.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιγμα δημοτικών - νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου προτείνουν οι ειδικοί

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη η επιτροπή των ειδικών πρότεινε στο υπουργείο Παιδείας το άνοιγμα των δομών της πρωτοβάθμιας και εκπαίδευσης. Την επόμενη εβδομάδα η πρόταση για γυμνάσια - λύκεια.
koronoios, Self Tests, Corona Virus, Coronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινάει η διάθεση self-test σε μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς

Με φόντο τις διακοπές του Πάσχα, οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα προμηθευτούν τρία self test από τα φαρμακεία για να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου από 4 έως 15 Απριλίου. Πότε θα πρέπει να κάνουν τα test μαθητές και εκπαιδευτικοί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ειδικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για το τι ισχύει στα σχολεία σε περίπτωση κρούσματος

Εάν το self test βγει θετικό, τότε θα πρέπει να πραγματοποιείται rapid test μέσα στις επόμενες 24 ώρες και εφόσον αυτό είναι θετικό τότε το κρούσμα θα απομονώνεται και εκδίδεται πιστοποιητικό νόσησης.