ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αυστηρά μέτρα από το υπ. Μεταφορών για τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπ. Μεταφορών, προτείνεται τα νέα μέτρα να ισχύσουν μέχρι να τεθούν σε εφαρμογή οι διατάξεις του νέου νομοσχεδίου για τις εξετάσεις οδήγησης.

Με στόχο να διασφαλίσει μια ομαλή και αδιάβλητη διαδικασία, το υπ. Μεταφορών προτείνει μια σειρά από νέα μέτρα στις θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, όπως η απενεργοποίηση του δικτύου wi-fi, και η απαγόρευση χρήσης οποιαδήποτε συσκευής που θα μπορούσε να επιτρέψει μια μορφή ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Στην εγκύκλιο του, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ζητά από τις περιφέρειες να εξετάσουν τη δυνατότητα λήψης περαιτέρω μέτρων «θωράκισης της διαδικασίας, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό».

Ενδεικτικά, προτείνονται τα ακόλουθα:

  • Λειτουργία όλων των συστημάτων στο χώρο διενέργειας των θεωρητικών εξετάσεων με ενσύρματη επικοινωνία. Συνεπώς, απαιτείται τυχόν συστήματα Wi-Fi να απενεργοποιούνται και το τοπικό δίκτυο (LAN) να λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο ενσύρματα.
  • Ανάρτηση σε εμφανές σημείο, πλησίον της εισόδου της αίθουσας, ευανάγνωστων οδηγιών (προτείνεται σε μέγεθος Α4) περί απαγόρευσης χρήσης οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής (κινητά τηλέφωνα, ακουστικά κοκ).
  • Χρήση συσκευής (κατά προτίμηση φορητής για μεγαλύτερη ευχρηστότητα) με την οποία θα ανιχνεύεται οποιαδήποτε μορφή ηλεκτρονικής επικοινωνίας (ασύρματης, RF, Wi-Fi, mobile networks, Bluetoοoth κλπ) στο χώρο της εξέτασης. Ενδεικτικά, προτείνεται η χρήση συσκευής καταγραφής ηλεκτρομαγνητικού φάσματος. Προς περαιτέρω διασφάλιση, προτείνεται η χρήση της ανωτέρω συσκευής και κατά την είσοδο των υποψηφίων στην αίθουσα και κατά τη διάρκεια της εξέτασης.
  • Μείωση του αριθμού των αιθουσών θεωρητικής εξέτασης στην περιοχή αρμοδιότητας της κάθε Γενικής Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, όπου και εφόσον είναι εφικτό, για την καλύτερη εποπτεία της διαδικασίας.

Ειδικότερα, μείωση του αριθμού των εξεταστικών κέντρων της Αττικής σε τρία (3), ως ακολούθως: Μία (1) αίθουσα για τις Περιφερειακές Ενότητες Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών και Ανατολικής Αττικής, μία (1) αίθουσα για τις Περιφερειακές Ενότητες Νότιου Τομέα Αθηνών, Πειραιώς και Νήσων και μία (1) αίθουσα για τις Περιφερειακές Ενότητες Δυτικού Τομέα Αθηνών και Δυτικής Αττικής.

Τα μέτρα αυτά προτείνεται να ισχύσουν έως ότου τεθούν σε εφαρμογή οι διατάξεις του νέου σχεδίου νόμου, που βρίσκεται σε στάδιο σύνταξης, περί αναμόρφωσης του συστήματος χορήγησης αδειών οδήγησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείνει μέχρι τέλος του έτους το θέμα της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού

Όπως είπε ο υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών Νικ. Ταχιάος, «βλέπουμε έναν ανοιχτό δρόμο και ξεσαλώνουμε, γιατί συνήθως τα περισσότερα δυστυχήματα γίνονται από την υπερβολική ταχύτητα».
autokinita, autos, cars
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά η ψηφιακή ταξινόμηση όλων των οχημάτων μέσω του Gov.gr

Το ενιαίο ψηφιακό πιστοποιητικό ταξινόμησης οχήματος βάζει τέλος σε μία χρονοβόρα διαδικασία, εξοικονομώντας συγχρόνως πόρους και χρόνο για τις επιχειρήσεις, τους πολίτες, τις τελωνειακές Αρχές, αλλά και τις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ισχύ από σήμερα, εκ νέου, ο Δακτύλιος - Ποια οχήματα εξαιρούνται

Ο Δακτύλιος θα ισχύσει έως και τις 22 Ιουλίου 2022, ενώ «ελεύθερα» κινούνται ηλεκτρικά οχήματα, οχήματα με εκ κατασκευής χρήση φυσικού αερίου, υβριδικά και τα EURO 5 και EURO 6, που εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα πάνω από 120 g/km.