ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kerameos-ypourgos paideias-sxoleia-dimotika-enimerosi
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία πριν τις γιορτές

Η κ. Κεραμέως δήλωσε πως το υπουργείο περιμένει την εισήγηση των ειδικών ώστε να ανοίξουν τα σχολεία τον Δεκέμβριο, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα τα Δημοτικά.  

«Είναι βασική προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία» τόνισε σε συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στο Θέμα Fm αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν πριν τις γιορτές. 

Όπως είπε πως το υπουργείο περιμένει την εισήγηση των ειδικών ώστε να ανοίξουν τα σχολεία τον Δεκέμβριο, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα τα Δημοτικά.  «Οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες και εξαρτάται από το επιδημιολογικό φορτίο» υπογράμμισε η κ. Κεραμέως

Απαντώντας στο αν θα γίνουν rapid test στα σχολεία, υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει αυτή η εισήγηση. Αναφερόμενη στη τηλεκπαίδευση, η κυρία Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι τα περισσότερα προβλήματα στο δίκτυο έχουν ξεπεραστεί και πλέον γίνονται κανονικά τα μαθήματα. «Τίποτα δεν αντικαθιστά τη δια ζώσης διδασκαλία όμως όταν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες η τεχνολογία προσφέρει πολύτιμα πράγματα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sxoleia, Paideia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευκρινίσεις του υπ. Παιδείας για το τι θα ισχύσει με το άνοιγμα των σχολείων

Όπως σημειώνει το υπ. Παιδείας «η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων είναι καίριας σημασίας: Πρώτα από όλα για το ίδιο το εκπαιδευτικό έργο – τίποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με αλλαγές στα πρωτόκολλα που ισχύουν το άνοιγμα των σχολείων στις 10/1

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει εντός της εβδομάδας για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ κανονικά ξεκινούν από σήμερα τη λειτουργία τους βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.