ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:31:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Thanasis Kaliakoudas / SOOC

Ξεκινούν έργα αποκατάστασης 150 εκατ. από τον «Ιανό» στη Θεσσαλία

Τα έργα αποκατάστασης από το φαινόμενο «Ιανός» αφορούν κυρίως στο Νομό της Καρδίτσας. Η διάρκεια της σύμβασης για τα έργα θα είναι 18 μήνες και ο Ανάδοχος δε θα δικαιούται καμία άλλη αποζημίωση πλην των περιπτώσεων ανωτέρας βίας.

Άμεσα θα ξεκινήσει η διαδικασία ανάθεσης έργων αποκατάστασης ύψους 150 εκατ. ευρώ στην περιοχή της Θεσσαλίας από το φαινόμενο «Ιανός», καθώς και η διαδικασία επέκτασης κατά 250 εκατ. ευρώ του αρχικού σχεδίου για αντιπλημμυρικά έργα από τους Παραχωρησιούχους σε διάφορες περιοχές της χώρας. Αυτό αποφασίστηκε χτες στην Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομή στην οποία προέδρευσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής.

Α) Έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία

Τα έργα αποκατάστασης από το φαινόμενο «Ιανός» αφορούν κυρίως στο Νομό της Καρδίτσας. Η διάρκεια της σύμβασης για τα έργα θα είναι 18 μήνες και ο Ανάδοχος δε θα δικαιούται καμία άλλη αποζημίωση πλην των περιπτώσεων ανωτέρας βίας. Επιπλέον, το Δημόσιο θα προσλάβει Τεχνικό και Νομικό Σύμβουλο για την υποβοήθηση σε όλο το εγχείρημα. Στόχος είναι να επισπευστούν οι διαδικασίες ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Β) Αντιπλημμυρικά έργα παραχωρήσεων

Παράλληλα, σε συνέχεια της προηγούμενης σύμφωνης γνώμης της Κυβερνητικής Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής, για υλοποίηση επειγόντων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας ύψους 350 εκατ. ευρώ από τους Παραχωρησιούχους σε διάφορες περιοχές της χώρας, έγινε επέκταση του αρχικού σχεδίου κατά 250 εκατ. ευρώ για επιπλέον δράσεις με καταληκτικό χρόνο ολοκλήρωσης τους 30 μήνες. Η επέκταση του αρχικού σχεδίου θεωρήθηκε αναγκαία με βάση τις πρόσφατες υδραυλικές μελέτες που υποβλήθηκαν εκ μέρους των Παραχωρησιούχων αλλά και τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα που παρουσιάστηκαν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Karamanlis, Ypourgeio Ypodomon kai Metaforon
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Καραμανλής: Στη Βουλή ο κλιματικός νόμος, 1,8 δισ. για αντιπλημμυρικά

Ο υπ. Υποδομών ανέφερε ότι ο κλιματικός νόμος θα ψηφιστεί στην βουλή τις επόμενες ημέρες και θα θέσει το πλαίσιο για τη μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα με περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο.
Chistos Staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Παραδίδονται τέσσερα μεγάλα έργα εντός του 2024

Σχετικά με τον ΟΣΕ, ο υπουργός επεσήμανε ότι «την επόμενη διετία θα ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, δημιουργίας ενός νέου σιδηροδρομικού φορέα, κάτω από τον οποίο θα βρίσκεται η ΕΡΓΟΣΕ και σημαντικό τμήμα της ΓΑΙΑΟΣΕ.
autokinita, autos, cars
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπαίνουν στο ψηφιακό πορτοφόλι του Gov οι πληροφορίες των αυτοκινήτων

Οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν μεταξύ άλλων τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας, αν έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς και το αποτέλεσμα του ΚΤΕΟ και την ημερομηνία του επόμενου ελέγχου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χορήγηση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων σε ιστορικά οχήματα

Όπως ανέφερε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών «τα περισσότερα ιστορικά οχήματα δεν κυκλοφόρησαν την εποχή τους στους ελληνικούς δρόμους. Γι' αυτό η παρουσία τους στη ζωή μας είναι πάρα πολύ σημαντική και διδακτική, ειδικά για τους νέους».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 18,3 εκατ. ευρώ στις συγκοινωνίες

Ο υπουργός Υποδομών δήλωσε πως η χορήγηση της έκτακτης αυτής ενίσχυσης συνιστά μια έμπρακτη υποστήριξη της κυβέρνησης στον κλάδο των συγκοινωνιών που πέρυσι είχε να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος καυσίμων.