ΓΔ: 1419 0.10% Τζίρος: 14.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:41:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Τρεις αγνοούμενοι από σύγκρουση σκάφους του Λιμενικού με λέμβο με μετανάστες

Σκάφος του Λιμενικού Σώματος που πραγματοποιούσε προγραμματισμένη περιπολία στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω, συγκρούστηκε τα ξημερώματα με λέμβο που δεν έφερε φώτα ναυσιπλοΐας.

Σκάφος του Λιμενικού Σώματος που πραγματοποιούσε προγραμματισμένη περιπολία στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω, συγκρούστηκε τα ξημερώματα με λέμβο που δεν έφερε φώτα ναυσιπλοΐας και μετέφερε 34 μετανάστες και πρόσφυγες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι αλλοδαποί, ενώ αγνοούνται ένα ανήλικο παιδί και δύο άνδρες.

Η λέμβος αναποδογύρισε από τη σύγκρουση με αποτέλεσμα οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να βρεθούν στη θάλασσα.

Άμεσα στην περιοχή κλήθηκαν τρία πλωτά του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος, ελικόπτερο σούπερ πούμα και σκάφος της frontex. Έως τώρα έχουν περισυλλεγεί 31 άτομα που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του νησιού.

Οι έρευνες συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, ενώ στο σημείο σπεύδει επίσης κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη του λιμενικού δύο διακινητές στην Κώ

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τις βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓ. ΕΙΡΗΝΗ» ν. Κω, το οποίο μόλις είχε αποβιβάσει αριθμό αλλοδαπών σε παρακείμενη παραλία.
Astynomia, Police, Elas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν 4 διακινητές μεταναστών σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις διενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, Διδυμοτείχου και Σαπών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο λιμάνι του Ηρακλείου οι 79 μετανάστες που βρέθηκαν νότια του Νομού

Όλοι οι μετανάστες, που είναι άνδρες, και κάποιοι ανήλικοι, όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Λιμενάρχης Ηρακλείου, Ευθύμιος Δουβής, είναι καλά στην υγεία τους, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η προανάκριση.
sillipsi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές για μεταφορά παράτυπων μεταναστών

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις διενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και Φερών Αλεξανδρούπολης.