ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Nikos Libertas / SOOC

Έρχεται εγκύκλιος για τα ειδικά μέτρα επαναλειτουργίας των σχολείων

Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν εθελοντικά μέσω ειδικής πλατφόρμας να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS. 

Μέσα στις επόμενες ώρες θα δημοσιευθεί εγκύκλιος με τα νέα μέτρα για την αποφυγή συγχρωτισμού των γονέων και κηδεμόνων που συνοδεύουν τα παιδιά θα ληφθούν για την δια ζώσης επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, με διαφορετική ώρα προσέλευσης όπου αυτό είναι εφικτό και χρήση περισσότερων της μίας εισόδου.

Η γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Αναστασία Γκίκα μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν εθελοντικά μέσω ειδικής πλατφόρμας να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS. 

Όπως ανέφερε η κ. Γκίκα όσον αφορά στα γυμνάσια και λύκεια, θα ξεκινήσουν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου ενώ η δια ζώσης επαναλειτουργία τους, θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα. 

Το υπουργείο Παιδείας ανέφερε επίσης ότι εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί συγκεκριμένη μείωση στην ύλη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ' Λυκείου.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sxoleia, Paideia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευκρινίσεις του υπ. Παιδείας για το τι θα ισχύσει με το άνοιγμα των σχολείων

Όπως σημειώνει το υπ. Παιδείας «η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων είναι καίριας σημασίας: Πρώτα από όλα για το ίδιο το εκπαιδευτικό έργο – τίποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με αλλαγές στα πρωτόκολλα που ισχύουν το άνοιγμα των σχολείων στις 10/1

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει εντός της εβδομάδας για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ κανονικά ξεκινούν από σήμερα τη λειτουργία τους βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.