ΓΔ: 2217.77 -0.83% Τζίρος: 177.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:13:35
σημαία ΣΥΡΙΖΑ
Η σημαία του ΣΥΡΙΖΑ κυματίζει σε υπαίθριο χώρο με φόντο τον ουρανό.

ΣΥΡΙΖΑ: Την ιστορία τη γράφουν οι λαοί με τους αγώνες τους

Με την ανακοίνωση για την 28η Οκτωβρίου του 1940 σημειώνονται οι αγώνες και οι θυσίες των υπερασπιστών της πατρίδας, καθώς και τα εγκλήματα του φασισμού και του ναζισμού.

«Το έπος του ‘40 στα βουνά της Πίνδου αποδεικνύει ότι την ιστορία τη γράφουν οι λαοί με τους αγώνες τους» τονίζει σε ανακοίνωσή του για την 28η Οκτωβρίου του 1940, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την ανακοίνωση σημειώνονται οι αγώνες και οι θυσίες των υπερασπιστών της πατρίδας, καθώς και τα εγκλήματα του φασισμού και του ναζισμού, υπογραμμίζεται ωστόσο ότι «ο αγώνας κατά του ναζισμού και του φασισμού παραμένει, δυστυχώς, επίκαιρος. Τόσο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι δυνάμεις του μίσους επιχειρούν να σηκώσουν κεφάλι εκμεταλλευόμενοι το δράμα των προσφύγων. Η υπεράσπιση της δημοκρατίας, η εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων, η μάχη για μια κοινωνία απαλλαγμένη από διακρίσεις κάθε είδους, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων και πολιτών».

Προστίθεται επίσης ότι σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, που η προσφυγική κρίση βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο, οφείλουμε να αντισταθούμε σθεναρά στις φωνές εκείνες που σπέρνουν το μίσος και τον φόβο ενάντια σε ανθρώπους που έχουν βιώσει τη φρίκη του πολέμου και των κατατρεγμών.

Τέλος στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι «Ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή, για μια κοινωνία που θα θεμελιώνεται και θα τιμά τις πανανθρώπινες αξίες είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τους αντάρτες στα βουνά της Ελεύθερης Ελλάδας, τους άντρες και τις γυναίκες που έδωσαν τον αγώνα για «το δίκιο και τη λευτεριά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνικό κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: 213 εκατ. ευρώ για στήριξη κτηνοτρόφων από ζωονόσους

Ο υφυπουργός Αθ. Καββαδάς τόνισε στη Βουλή τη συνεχή στήριξη της κυβέρνησης στους κτηνοτρόφους που πλήττονται από ζωονόσους, αναφέροντας ενισχύσεις που ξεπερνούν τα 213 εκατ. ευρώ και μέτρα για δίκαιες αποζημιώσεις.
Αλέξης Τσίπρας χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Τρίτη 20.00 στο Θησείο οι ανακοινώσεις για το νέο κόμμα

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει το νέο κόμμα την Τρίτη 26 Μαΐου στις 20:00 στην πλατεία Θησείου, καλώντας ιδιαίτερα τους νέους να συμμετέχουν για να χαράξουν μαζί νέους ορίζοντες στην πολιτική σκηνή.
Παύλος Πολάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ και μετά τις 26 Ιουνίου

Ο Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε «ανέκδοτο» την έννοια του ανεξάρτητου βουλευτή για τον ίδιο, τονίζοντας πως παραμένει πάντα ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας έμμεσα στη διαγραφή του από την ΚΟ του κόμματος που ανακοίνωσε ο Σωκράτης Φάμελλος.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα στην κυβέρνηση για προστασία του στόλου Global Sumud Flotilla

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει την επίθεση του Ισραηλινού Ναυτικού στη διεθνή νηοπομπή Global Sumud Flotilla ως πειρατική πράξη και ζητά να διασφαλιστεί η ασφαλής άφιξη του στόλου στη Γάζα, τονίζοντας ότι το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Δεν θα επιτρέψω φήμες να πλήξουν τη σοβαρότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Σωκράτης Φάμελλος έθεσε εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τον Παύλο Πολάκη, χαρακτηρίζοντας την ανάρτησή του προσβλητική και ανυπόστατη. Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ενότητα και ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου, απορρίπτοντας μοναχικές πορείες.