ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

ΣΥΡΙΖΑ: Την ιστορία τη γράφουν οι λαοί με τους αγώνες τους

Με την ανακοίνωση για την 28η Οκτωβρίου του 1940 σημειώνονται οι αγώνες και οι θυσίες των υπερασπιστών της πατρίδας, καθώς και τα εγκλήματα του φασισμού και του ναζισμού.

«Το έπος του ‘40 στα βουνά της Πίνδου αποδεικνύει ότι την ιστορία τη γράφουν οι λαοί με τους αγώνες τους» τονίζει σε ανακοίνωσή του για την 28η Οκτωβρίου του 1940, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την ανακοίνωση σημειώνονται οι αγώνες και οι θυσίες των υπερασπιστών της πατρίδας, καθώς και τα εγκλήματα του φασισμού και του ναζισμού, υπογραμμίζεται ωστόσο ότι «ο αγώνας κατά του ναζισμού και του φασισμού παραμένει, δυστυχώς, επίκαιρος. Τόσο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι δυνάμεις του μίσους επιχειρούν να σηκώσουν κεφάλι εκμεταλλευόμενοι το δράμα των προσφύγων. Η υπεράσπιση της δημοκρατίας, η εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων, η μάχη για μια κοινωνία απαλλαγμένη από διακρίσεις κάθε είδους, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων και πολιτών».

Προστίθεται επίσης ότι σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, που η προσφυγική κρίση βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο, οφείλουμε να αντισταθούμε σθεναρά στις φωνές εκείνες που σπέρνουν το μίσος και τον φόβο ενάντια σε ανθρώπους που έχουν βιώσει τη φρίκη του πολέμου και των κατατρεγμών.

Τέλος στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι «Ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή, για μια κοινωνία που θα θεμελιώνεται και θα τιμά τις πανανθρώπινες αξίες είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τους αντάρτες στα βουνά της Ελεύθερης Ελλάδας, τους άντρες και τις γυναίκες που έδωσαν τον αγώνα για «το δίκιο και τη λευτεριά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Fotia, Pirkagia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκκενώνεται η Βρίσα της Λέσβου - Συγκρατημένη αισιοδοξία στη Δαδιά

Οι προβλεπόμενοι από την ΕΜΥ στις επόμενες ώρες βόρειοι άνεμοι στη Δαδιά εντείνουν την επιφυλακή του συνόλου των δυνάμεων, επίγειων και εναέριων που με αμείωτη ένταση συνεχίζουν τη μάχη της κατάσβεσης.