ΓΔ: 1421.5 0.28% Τζίρος: 82.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:01:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
astinomia, astynomia, ELAS
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC

Πρόστιμα ύψους 1,4 εκατ. ευρώ για παραβιάσεις των περιοριστικών μέτρων

Συνολικά , το περασμένο τριήμερο επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.486.150 ευρώ, κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε επτά επιχειρήσεις και αναστολή λειτουργίας 30 ημερών σε μία επιχείρηση.

Την αποτίμηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων περιορισμού του covid-19, για το τριήμερο από την Παρασκευή 19 έως και την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες διενήργησαν το διάστημα αυτό συνολικά 218.237 ελέγχους και κατέγραψαν 4.585 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού, κυρίως για άσκοπη μετακίνηση και για μη χρήση μάσκας.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.486.150 ευρώ, κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε επτά επιχειρήσεις και αναστολή λειτουργίας 30 ημερών σε μία επιχείρηση.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 148 συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλεγχοι της αστυνομίας και βεβαιώσεις 41 παραβάσεων στη Θεσσαλονίκη

Συγκεκριμένα αξιοποιώντας πληροφορία για ενδεχόμενο επικείμενο πάρτι σε ορεινή περιοχή του Χορτιάτη κινήθηκαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες στο πλαίσιο ερευνών και ελέγχων βεβαίωσαν 41 παραβάσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Περισσότεροι από 80.000 χιλιάδες έλεγχοι το Μεγάλο Σάββατο

Βεβαιώθηκαν συνολικά 529 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων έχουν βεβαιωθεί συνολικά 5.821 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.905 άτομα.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μία σύλληψη και πρόστιμα για κορονοπάρτι σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη

Επιπλέον από τις αρχές βεβαιώθηκε παράβαση ύψους 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη μπαρ στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας συνωστισμού πελατών στον εξωτερικό χώρο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Τρεις συλλήψεις για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων

Σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επιβλήθηκε το μέτρο της αναστολής λειτουργίας για 15 ημέρες καθώς και πρόστιμο αντίστοιχα 5.000 ευρώ και 300 ευρώ για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών