ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Έως 12/3 η υποβολή αναστολής συμβάσεων εργασίας για Λάρισα και Τρίκαλα

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα την παράταση υποβολής στις δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας, για τους εργαζόμενους στις περιφερειακές ενότητες που «χτυπήθηκαν» από τον σεισμό.

Μέχρι και την Παρασκευή 12/3/2021 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας και Τρικάλων, που επλήγησαν από τον σεισμό.

Από 13/3/2021 και μετά, οι επιχειρήσεις-εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν μόνο νέες αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων.

Η ανακοίνωση αυτή δημοσιεύτηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο σεισμός στην Ελασσόνα

 

Η παραπάνω ανακοίνωση του υπουργείο Εργασίας πάρθηκε, υστερα από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 στην κλίμακα Ρίχτερ, που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, με επίκεντρο 16 χιλ. νοτια-νοτιοδυτικά της Ελασσόνας. 

Όπως δήλωσε την Παρασκευή στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, δεν ήταν μετασεισμός αλλά ένας νέος σεισμός που προήλθε από την ενεργοποίηση ενός καινούργιου κλάδου του ρήγματος της περιοχής, του βορειοδυτικού.

Χιλιάδες κάτοικοι του Βόλου είχαν βγει στους δρόμους, στις πλατείες και στην παραλία, αφού η ισχυρή δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια, αλλά χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες της περιοχής.

Στα Τρίκαλα, ο νέος πολύ δυνατός σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την περιοχή και ο κόσμος βγήκε σε δρόμους και πλατείες, φοβούμενος τα χειρότερα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ypourgeio-ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπαίνει διαχειριστής στο Ταμείο της Αγροτικής, στον εισαγγελέα ο φάκελος

Οι εποπτικές αρχές, προχώρησαν σε εκτεταμένους ελέγχους και διαπίστωσαν σειρά ελλείψεων και παρεκκλίσεων στον τρόπο λειτουργίας του, οι οποίες θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη βιωσιμότητά του.
earthquake-larisa-seismos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά των Στροφάδων

Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί και στην Αττική, ενώ σύμφωνα με την αρχική δημοσίευση του Γεωδυναμικού, ο επίκεντρο ήταν στο θαλάσσιο χώρο, 36 χιλιόμετρα δυτικά από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας.
pronoia-ergasia-mixailidou-ypourgeio ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτα μέτρα για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ασφαλιστική ικανότητα

Ήδη, από χθες, απέκτησαν ασφαλιστική ικανότητα όσοι εξόφλησαν ή ρύθμισαν έως την 6η Μαρτίου, ενώ, όσοι το έπραξαν από την 7η Μαρτίου, θα αποκτήσουν αυτόματα ασφαλιστική ικανότητα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.