ΓΔ: 2025.46 1.13% Τζίρος: 297.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: Shutterstock

Δωρέαν Wi-Fi σε δημόσιους χώρους θα διαθέτει ο Δήμος Πεντέλης

Δωρεάν σύνδεση στο Ίντερνετ θα έχουν οι δημότες και οι επισκέπτες του Δ. Πεντέλης, ύστερα από την ένταξη του δήμου στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία WiFi4EU.

Στη «λίστα» των Δήμων της Αττικής, που θα προσφέρουν δωρεάν σύνδεση Wi-Fi στους δημότες και τους επισκέπτες του, προστέθηκε ο Δήμος Πεντέλης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας WiFi4EU.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο προωθεί την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε συνδεσιμότητα Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, στην Πεντέλη ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τη χρηματοδότηση, τη δημιουργία και την εγκατάσταση του ασύρματου δικτύου και θα υπάρχει δωρεάν πρόσβαση και στις τρεις δημοτικές κοινότητες.

Πιο αναλυτικά, η εγκατάσταση έγινε στα εξής οκτώ κεντρικά σημεία:

  • Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Μελίσσια
  • Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Νέα Πεντέλη
  • Πλατεία Αγίας Τριάδας, Πεντέλη
  • Δημαρχείο Μελισσίων και ΚΕΠ
  • Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων
  • Δημοτικό Κατάστημα και ΚΕΠ Νέας Πεντέλης
  • Δημοτικό Κατάστημα και ΚΕΠ Πεντέλης
  • Γήπεδο 5x5 Πεντέλης

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πεντέλης προγραμματίζει στη συνέχεια την επέκταση των υπηρεσιών αυτών και σε άλλους δημόσιους χώρους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πιότρ Σεραφίν
ΔΙΕΘΝΗ

Στην Αθήνα ο Πιότρ Σεραφίν για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο

Ο Επίτροπος Προϋπολογισμού της ΕΕ Πιότρ Σεραφίν επισκέπτεται την Αθήνα για συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και κυβερνητικά στελέχη, στο πλαίσιο διαβουλεύσεων για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2028–2032.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η βελτίωση της καθημερινότητας και του κράτους

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τόνισε την ανάγκη βελτίωσης της καθημερινότητας, με έμφαση στη διαφάνεια, τη μείωση γραφειοκρατίας και τη μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ.