ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Δωρέαν Wi-Fi σε δημόσιους χώρους θα διαθέτει ο Δήμος Πεντέλης

Δωρεάν σύνδεση στο Ίντερνετ θα έχουν οι δημότες και οι επισκέπτες του Δ. Πεντέλης, ύστερα από την ένταξη του δήμου στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία WiFi4EU.

Στη «λίστα» των Δήμων της Αττικής, που θα προσφέρουν δωρεάν σύνδεση Wi-Fi στους δημότες και τους επισκέπτες του, προστέθηκε ο Δήμος Πεντέλης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας WiFi4EU.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο προωθεί την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε συνδεσιμότητα Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, στην Πεντέλη ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τη χρηματοδότηση, τη δημιουργία και την εγκατάσταση του ασύρματου δικτύου και θα υπάρχει δωρεάν πρόσβαση και στις τρεις δημοτικές κοινότητες.

Πιο αναλυτικά, η εγκατάσταση έγινε στα εξής οκτώ κεντρικά σημεία:

  • Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Μελίσσια
  • Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Νέα Πεντέλη
  • Πλατεία Αγίας Τριάδας, Πεντέλη
  • Δημαρχείο Μελισσίων και ΚΕΠ
  • Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων
  • Δημοτικό Κατάστημα και ΚΕΠ Νέας Πεντέλης
  • Δημοτικό Κατάστημα και ΚΕΠ Πεντέλης
  • Γήπεδο 5x5 Πεντέλης

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πεντέλης προγραμματίζει στη συνέχεια την επέκταση των υπηρεσιών αυτών και σε άλλους δημόσιους χώρους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κιμμπερλι Γκιλφόιλ πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κ. Γκίλφοϊλ συναντήθηκε με τον Κ. Κυρανάκη

Η πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ συναντήθηκε με τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Κυρανάκη, συζητώντας για εμβάθυνση επενδύσεων, καινοτομίας και δημιουργία θέσεων εργασίας σε Ελλάδα και ΗΠΑ.
Σταθμός μετρό Αθήνας
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Μετρό Γραμμή 3: Κλείνουν νωρίς 4 σταθμοί λόγω έργων από Κυριακή έως Πέμπτη

Από την Κυριακή 28/06, οι σταθμοί «Μέγαρο Μουσικής», «Αμπελόκηποι», «Πανόρμου» και «Κατεχάκη» θα κλείνουν στις 21:40 από Κυριακή έως Πέμπτη, λόγω έργων στις σιδηροτροχιές της Γραμμής 3, όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 29χρονης οικιακής βοηθού για κλοπές σε Αθήνα και Κηφισ

Συνελήφθη 29χρονη οικιακή βοηθός στη Νέα Ερυθραία, κατηγορούμενη ότι έκλεβε συστηματικά κοσμήματα και χρήματα από σπίτια όπου εργαζόταν, στην Αθήνα και την Κηφισιά. Σε βάρος της υπήρχε ένταλμα για κατ’ επάγγελμα κλοπές.