ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Δωρέαν Wi-Fi σε δημόσιους χώρους θα διαθέτει ο Δήμος Πεντέλης

Δωρεάν σύνδεση στο Ίντερνετ θα έχουν οι δημότες και οι επισκέπτες του Δ. Πεντέλης, ύστερα από την ένταξη του δήμου στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία WiFi4EU.

Στη «λίστα» των Δήμων της Αττικής, που θα προσφέρουν δωρεάν σύνδεση Wi-Fi στους δημότες και τους επισκέπτες του, προστέθηκε ο Δήμος Πεντέλης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας WiFi4EU.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο προωθεί την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε συνδεσιμότητα Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, στην Πεντέλη ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τη χρηματοδότηση, τη δημιουργία και την εγκατάσταση του ασύρματου δικτύου και θα υπάρχει δωρεάν πρόσβαση και στις τρεις δημοτικές κοινότητες.

Πιο αναλυτικά, η εγκατάσταση έγινε στα εξής οκτώ κεντρικά σημεία:

  • Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Μελίσσια
  • Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Νέα Πεντέλη
  • Πλατεία Αγίας Τριάδας, Πεντέλη
  • Δημαρχείο Μελισσίων και ΚΕΠ
  • Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων
  • Δημοτικό Κατάστημα και ΚΕΠ Νέας Πεντέλης
  • Δημοτικό Κατάστημα και ΚΕΠ Πεντέλης
  • Γήπεδο 5x5 Πεντέλης

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πεντέλης προγραμματίζει στη συνέχεια την επέκταση των υπηρεσιών αυτών και σε άλλους δημόσιους χώρους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του Μετρό

Από την Δευτέρα 22/4 που ο σταθμός «Νίκαια» της γραμμής 3 θα λειτουργήσει και πάλι κανονικά, οι επιβάτες θα χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό που υπήρχε ήδη (επικυρωτικά και αυτόματα μηχανήματα πώλησης), εγκατεστημένο σε νέες θέσεις.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέος ο 39χρονος για την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα

Ο 39χρονος δράστης μεταφέρθηκε μετά την 1 το μεσημέρι στο ανακριτικό γραφείο, έχοντας επιδέσμους στο κεφάλι εξαιτίας, επιπόλαιων σύμφωνα με τους γιατρούς, τραυμάτων που επέφερε ο ίδιος στον εαυτό του μετά το έγκλημα.
elliniki astynomia-listeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Ελέγχονται όλοι ενδελεχώς και στο Αστυνομικό Τμήμα και στο «100»

«Ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα», αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ, «έχει απομακρυνθεί από την θέση του, είναι υπό έρευνα από την ΕΛΑΣ και αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντικαταστάθηκαν ο διοικητής του ΑΤ και ο τηλεφωνητής της Άμεσης Δράσης

Η Κυριακή Γρίβα φέρεται να έλαβε την απάντηση «το περιπολικό δεν είναι ταξί κυρία μου» από τηλεφωνητή της ΕΛ.ΑΣ., λίγο πριν πέσει θύμα δολοφονίας. Ήταν εκείνη τη στιγμή που βγαίνοντας από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων πήρε τηλέφωνο την Άμεση Δράση.