ΓΔ: 890.03 -1.77% Τζίρος: 33.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:01:12 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Απεχθής πράξη η δολοφονία ενός δημοσιογράφου

«Ελπίζω οι εγκληματίες να προσαχθούν σύντομα στη δικαιοσύνη», αναφέρει η πρόεδρος της Κομισιόν σχετικά με τη δολοφονία του Γ. Καραϊβά, ενώ τη λύπη του εξέφρασε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια απεχθής, δειλή πράξη τονίζει η Πρόεδρος της Κομισιόν με μήνυμά της στα ελληνικά αναφερόμενη στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ειδικότερα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν υπογραμμίζει ότι: «Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει την ελευθερία. Και η ελευθερία του τύπου ίσως είναι η πιο ιερή από όλες. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται με ασφάλεια. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ. Ελπίζω οι εγκληματίες να προσαχθούν σύντομα στη δικαιοσύνη».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασσόλι, ζητά να αποσαφηνιστεί εάν η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σχέση με τη δουλειά του. Συγκεκριμένα ο ίδιος αναφέρει:

«Συντετριμμένος από την είδηση της δολοφονίας του Έλληνα δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι έρευνες πρέπει να αποσαφηνίσουν επειγόντως εάν η δολοφονία συνδέεται με τη δουλειά του. Τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτάχυνση της έγκρισης πειραματικών φαρμάκων θέλει η Κομισιόν

Ο EMA έχει εκδώσει γνωμοδοτήσεις για 57 αναπτυσσόμενα φάρμακα κατά της Covid, στα οποία περιλαμβάνονται φάρμακα μικρού μοριακού βάρους και μονοκλωνικά αντισώματα, αντιιικά και ανοσορυθμιστές.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχέδιο της Κομισιόν για να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα πανδημίας

Ο Ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε πως η προετοιμασία και η ετοιμότητα είναι το κλειδί για να προλάβουμε το πρόβλημα που θα δημιουργεί με την συνύπαρξη της εποχικής γρίπης και του κορονοϊού το φθινόπωρο.