ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Απεχθής πράξη η δολοφονία ενός δημοσιογράφου

«Ελπίζω οι εγκληματίες να προσαχθούν σύντομα στη δικαιοσύνη», αναφέρει η πρόεδρος της Κομισιόν σχετικά με τη δολοφονία του Γ. Καραϊβά, ενώ τη λύπη του εξέφρασε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια απεχθής, δειλή πράξη τονίζει η Πρόεδρος της Κομισιόν με μήνυμά της στα ελληνικά αναφερόμενη στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ειδικότερα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν υπογραμμίζει ότι: «Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει την ελευθερία. Και η ελευθερία του τύπου ίσως είναι η πιο ιερή από όλες. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται με ασφάλεια. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ. Ελπίζω οι εγκληματίες να προσαχθούν σύντομα στη δικαιοσύνη».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασσόλι, ζητά να αποσαφηνιστεί εάν η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σχέση με τη δουλειά του. Συγκεκριμένα ο ίδιος αναφέρει:

«Συντετριμμένος από την είδηση της δολοφονίας του Έλληνα δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι έρευνες πρέπει να αποσαφηνίσουν επειγόντως εάν η δολοφονία συνδέεται με τη δουλειά του. Τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Ευρωπαϊκή αφύπνιση για την άμυνα και την ασφάλεια

Η πρόεδρος της Επιτροπής, σημείωσε ότι «καθώς ενισχύουμε τη δική μας κυριαρχία στον τομέα της άμυνας, της βιομηχανίας και των βασικών τεχνολογιών, θα ενισχύσουμε επίσης τη βασική μας συνεργασία με το ΝΑΤΟ».
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Σημαντική η δέσμευση για μείωση 15% της ζήτησης φυσικού αερίου

Η Πρόεδρος της Επιτροπής αναφέρει ότι «η συλλογική δέσμευση για μείωση κατά 15% είναι πολύ σημαντική και θα συμβάλει στην κάλυψη των αποθηκευτικών μας αναγκών ενόψει του χειμώνα».
euro, coins, money, xrimata
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχέδιο δράσης της Κομισιόν για την αξιοποίηση 500 δισ. ευρώ του νέου ΕΣΠΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών  ενώνει τις δυνάμεις της με την Κομισιόν  ώστε καμιά ευρωπαϊκή Περιφέρεια να μη μείνει πίσω σε αυτή τη διαδικασία της ανάκαμψης και της ανάπτυξης.
Kyriakos Mitsotakis, Ursula von der Leyen, Komision
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

K. Μητσοτάκης: Πρόταση έξι σημείων στην Κομισιόν για το φυσικό αέριο

Η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο πρωθυπουργός και κοινοποίησε με επιστολή του στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πλαφόν, ημερήσιο όριο τιμών και ενίσχυση της ρευστότητας.