ΓΔ: 1004 1.02% Τζίρος: 72.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Eurobank

Eurobank: Δράσεις σε σχολεία με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης

Δημοτικά σχολεία της χώρας επισκέπτονται άνθρωποι της Eurobank με σκοπό να χαρίσουν κουμπαράδες στα παιδιά και να τα ενημερώσουν για την αξία της αποταμίευσης.

Με κεντρικό μήνυμα «Υπάρχει τρόπος να βλέπεις το μέλλον και λέγεται αποταμίευση», τίμησε και φέτος η Eurobank την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης.

Σε αυτό το πλαίσιο υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας και διευθυντές καταστημάτων, από τις 30 Οκτωβρίου έως και τις 11 Νοεμβρίου 2019, επισκέπτονται δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα, συζητούν με τα παιδιά και εξηγούν τη διαχρονική αξία και σημασία της Αποταμίευσης, που αποτέλεσε στήριγμα για πολλές γενιές Ελλήνων. Επίσης στα παιδιά δωρίζονται κουμπαράδες, το κατ΄ εξοχήν αντικείμενο υψηλού συμβολισμού και διδακτικής σημασίας της αποταμίευσης. .

Η Eurobank, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αναδείχθηκε ως η «πιο καινοτόμα αποταμιευτική Τράπεζα στην Ελλάδα» για το 2019, από το οικονομικό περιοδικό World Finance.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρα Αποταμίευσης η Eurobank δίνει την ευκαιρία σε 31 τυχερούς που θα ανοίξουν αποταμιευτικό λογαριασμό από 29/10 έως και 31/12 να κερδίσουν δώρα τεχνολογίας.

Φέτος, κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών της Eurobank, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας κ. Γιώργο Ζανιά και τον κ. Γεώργιο Βαρελτζίδη, επικεφαλής Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτών Πελατών, επισκέφτηκαν το Τοπάλειο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Λεχωνίων, ενώ η κεντρική τιμητική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στο κατάστημα Eurobank στο Βόλο.

Ζανιάς: Κρίσιμη η αύξηση των επενδύσεων

Ο κ. Γιώργος Ζανιάς, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank στο χαιρετισμό του σημείωσε: «Για να επιτύχει η ελληνική οικονομία ταχεία και βιώσιμη ανάπτυξη, η κρισιμότερη προϋπόθεση είναι η αύξηση των επενδύσεων. Αυτό, μαζί με την ενίσχυση της προσπάθειας για την προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό, προϋποθέτει και αύξηση της αποταμίευσης ιδιαίτερα των νοικοκυριών, ώστε εθνικοί πόροι να χρηματοδοτούν επενδυτικά προγράμματα. 'Αλλωστε, η εθνική αποταμίευση σε καιρούς πολύ δύσκολους, του μεσοπολέμου και της πρώτης μεταπολεμικής περιόδου, και πριν ανοίξουν οι κρουνοί δανεισμού από το εξωτερικό με την έλευση του ευρώ, στήριξε μεγάλης εθνικής εμβέλειας έργα υποδομών όπως το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας για την υλοποίηση των μεγαλύτερων οδικών έργων της εποχής, τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, αλλά και την Ολυμπιακή Αεροπορία, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ κ.α.».

Ο κ. Γεώργιος Βαρελτζίδης, επικεφαλής Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτών Πελατών, στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα, η χώρα μας βρίσκεται πια σε ένα νέο οικονομικό περιβάλλον με θετικές προοπτικές. Σε αυτή τη νέα εποχή, η Αποταμίευση μπορεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης καθότι κύριο χαρακτηριστικό μίας οικονομίας που ανακάμπτει είναι η αύξηση των επενδύσεων και των καταθέσεων. Η αποταμίευση υπήρξε τρόπος ζωής και πολύτιμο εργαλείο προκοπής και ευημερίας για πολλές γενιές Ελλήνων, ευκατάστατων ή μη. Οφείλουμε τώρα να την επανασυστήσουμε στις επόμενες γενιές που αποτελούν το μέλλον του τόπου».

Στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης από την Eurobank παρευρέθηκαν ο κ. Χρήστος Ντούρης, επικεφαλής Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Βόρειας Αττικής, Κεντρικής Ελλάδας & Θεσσαλίας, ο κ. Ευάγγελος Σταμούλης, Διευθυντής Περιφερειακής Αγοράς Μαγνησίας, η κα. Κωνσταντίνα Σολωμού, Διευθύντρια Καταστήματος Βόλου, καθώς και τοπικά στελέχη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, Ιγνάτιος, o αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. 'Αρης Σαβάκης, ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, κ. Χαράλαμπος Πόζογλου και ο διευθύνων σύμβουλος Οργανισμού Λιμένα Βόλου, κ. Σωκράτης Αναγνώστου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φώτο: Shutterstock
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eurobank: Ο κορονοϊός «αναβάλει» την προσφορά κουμπαράδων στα σχολεία

Όπως αναφέρει η τράπεζα λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία δεν θα υπάρξει η παραδοσιακή προσφορά κλασσικών κουμπαράδων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φ. Καραβίας: «Η Ελλάδα έχει ανθρώπους να στηρίξoυν την ανάπτυξη»

«H Ελλάδα έχει τις δυνάμεις και κυρίως τους ανθρώπους για να στηρίξουν την ανάκαμψη», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φ. Καραβίας, κατά τη διάρκεια βράβευσης 339 αριστούχων απόφοιτων Λυκείου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Στο 1,25 δισ. ευρώ οι προσφορές για το senior preferred ομόλογο

Η ισχυρή συμμετοχή που υπήρξε, είχε σαν αποτέλεσμα η συνολική ζήτηση να υπερκαλύψει 2,5 φορές την προσφορά με την προσφερόμενη απόδοση να πέφτει σε 7,125%. Στο 71% του βιβλίου έφτασε η συμμετοχή από ξένους επενδυτές.