ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
estiasi-kafe-bar
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Επιστροφή της μουσικής και διεύρυνση ωραρίου εισηγούνται οι ειδικοί

Έως τις 01:30 η παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας από τις 12 Ιουνίου, με πιθανή πλήρη άρση της απαγόρευσης την 1η Ιουλίου, εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπ. Υγείας.

Παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας έως και τις 01:30 αλλά και επιστροφή της μουσικής στην εστίαση από το Σάββατο 12 Ιουνίου εισηγήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η οποία συνεδρίασε σήμερα. 

Παράλληλα όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει πλήρης άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από την 1η Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία τίθεται πανευρωπαϊκά σε ισχύ και το πιστοποιητικό για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Την ίδια ημερομηνία θα ανοίξουν και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, ενώ το όριο προσέλευσης  στους γάμους θα αυξηθεί στα 300 άτομα.

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις θα ανοίξουν τα φροντιστήρια από το προσεχές Σάββατο, με τους κανόνες όπως είχαν. Επίσης οι εμποροπανηγύρεις θα επιτραπούν ανά περιφέρεια, όταν θα έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού.

Λόγω, δε, της έναρξης του EURO, επιτρέπεται στα καταστήματα ΟΠΑΠ ένα άτομο ανά τραπέζι και αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών κατά το πρότυπο της εστίασης.

Οι αποφάσεις θα γίνουν γνωστές σήμερα στις 19:00, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στο υπουργείο Υγείας, από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Estiasi, Tourismos, Ellada, Kafe
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς μουσική παραμένει για τουλάχιστον ακόμη μία εβδομάδα η εστίαση

Παρατείνεται μέχρι 24 Ιανουαρίου η απαγόρευση πώλησης προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε όσους δεν έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Τι θα ισχύσει με το ωράριο καταστημάτων και την είσοδο στα mall.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι νέοι κανόνες που τίθενται σε ισχύ για αποστάσεις στα καταστήματα

Πέραν των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού καταργείται από σήμερα το προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας το οποίο ίσχυε για τα σούπερ μάρκετ και ήταν από τις 7:00 έως τις 21:30 και για τα εμπορικά που ήταν από τις 7:00 έως τις 21:00.