ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΕΛΤΑ

Προειδοποίηση των ΕΛΤΑ για επικίνδυνα μηνύματα στο κινητό σας

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία επισημαίνουν πως δεν στέλνουν email ή μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα στους πελάτες τους ζητώντας τραπεζικά στοιχεία για την παράδοση κάποιου δέματος.

Την προσοχή των πολιτών σε κακόβουλα μηνύματα που ζητούν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών, εφιστούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Με αφορμή τη διακίνηση sms σε αδιευκρίνιστο αριθμό χρηστών του διαδικτύου, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ενημερώνουν ότι δεν αποστέλλουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ή μηνύματα κινητής τηλεφωνίας (sms) στους πελάτες τους, μέσω των οποίων ζητούν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας, με σκοπό την παράδοση κάποιου δέματος.

Τα ΕΛΤΑ επισημαίνουν ότι πρόκειται για απόπειρες εξαπάτησης και προσπάθεια υποκλοπής προσωπικών στοιχείων (phishing) και συνιστούν στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και, σε περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους κακόβουλα μηνύματα,

  • να μην απαντήσουν σε αυτά,
  • να μην ακολουθήσουν τυχόν συνδέσμους ((Links)  
  • να μην δώσουν τους προσωπικούς κωδικούς (Username και Password) των τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών τους καρτών.

«Η χρήση της επωνυμίας και των λογοτύπων ΕΛΤΑ από τους αποστολείς τέτοιων κακόβουλων μηνυμάτων είναι παράνομη. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν ενημερώσει, από την πρώτη στιγμή τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων.  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

smartphone-charger
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ευρωπαϊκή συμφωνία για καθιέρωση κοινού φορτιστή σε όλες τις συσκευές

Η αναθεώρηση αυτή εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια της Ε.Ε. να καταστήσει τα προϊόντα πιο βιώσιμα, ιδίως τα ηλεκτρονικά προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά και να μειώσει τα ηλεκτρονικά απόβλητα. Στα 250 εκατ. ευρώ το κέρδος των καταναλωτών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκαταστάθηκαν πλήρως οι υπηρεσίες των ΕΛΤΑ μετά την κυβερνοεπίθεση

Το δίκτυο των Ελληνικών Ταχυδρομείων προσφέρει πλέον όλες τις όλες τις εμπορικές, χρηματοοικονομικές και ταχυδρομικές υπηρεσίες του μετά το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε στις 20 Μαρτίου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΤΑ: Πιθανές καθυστερήσεις συντάξεων σε 16 περιοχές της χώρας

Έπειτα από ειδοποίηση που έλαβαν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ενημερώνουν πως υπήρξε καθυστέρηση στην προώθηση προς τα ΕΛΤΑ των αιτηθέντων χρηματικών ποσών συντάξεων για 16 περιοχές της χώρας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με προβλήματα λειτουργούν για δεύτερη μέρα τα ΕΛΤΑ μετά την κυβερνοεπίθεση

Κανονικά η διανομή δεμάτων και αλληλογραφίας από τα EΛΤΑ Courier ενώ δεν θα εξυπηρετούνται οι χρηματοοικονομικές λειτουργίες. Στα καταστήματα δεν γίνεται αποστολή αλληλογραφίας ούτε εισπράξεις λογαριασμών.