ΓΔ: 1218.65 -0.52% Τζίρος: 318.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ευρωπαϊκά domain names πλέον και με ελληνικούς χαρακτήρες

Στόχος είναι να στηριχθεί η πολυγλωσσία και η πολυπολιτισμικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και παράλληλα να υπάρξει στο Ίντερνετ μεγαλύτερη δυνατότητα επιλογής ονομάτων χώρου (domain names).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι, μετά από επτά χρόνια προετοιμασιών, θα είναι πια δυνατό κάθε ενδιαφερόμενος να δημιουργήσει ένα διαδικτυακό τόπο .eu πλήρως με χαρακτήρες του ελληνικού αλφαβήτου.

Στόχος είναι να στηριχθεί η πολυγλωσσία και η πολυπολιτισμικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και παράλληλα να υπάρξει στο Ίντερνετ μεγαλύτερη δυνατότητα επιλογής ονομάτων χώρου (domain names).

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός EURid αποτελεί το μητρώο καταχώρησης των διαδικτυακών ονομάτων χώρου .eu, .ευ και .ею (κυριλλικά). Είχε προηγηθεί η δημιουργία του κυριλλικού .ею τον Ιούνιο 2016 και από τις 14 Νοεμβρίου 2019 θα τεθεί σε ισχύ το ελληνικό .ευ.

Οι χρήστες θα μπορούν πλέον να δημιουργήσουν ένα όνομα χώρου ολόκληρο σε ελληνικούς χαρακτήρες, όπως ευρώ.ευ. Τα υφιστάμενα domain names με ελληνικούς χαρακτήρες στο πρώτο σκέλος τους και κατάληξη .eu θα έχουν περιθώριο τριών ετών για να «μεταναστεύσουν» στο .ευ. Στις 14 Νοεμβρίου 2022 θα καταργηθούν τα μικτά ονόματα των διαδικτυακών τόπων που έχουν ελληνικούς χαρακτήρες αλλά κατάληξη .eu.

Το .eu θα είναι έτσι πλέον διαθέσιμο σε όλα τα ευρωπαϊκά αλφάβητα, κάτι που θα ενισχύσει τη χρήση του περαιτέρω. Σήμερα είναι το έβδομο μεγαλύτερο όνομα χώρου στο Ίντερνετ, με 3,7 εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χρησιμοποιούν ένα domain name με κατάληξη .eu.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

bus
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται η ελεύθερη πρόσβαση στο ίντερνετ για τους επιβάτες λεωφορείων

Το πρόγραμμα αποτελεί πρωτοβουλία της Interbus που έχει αναλάβει και την επένδυση, θα ξεκινήσει πιλοτικά σε συγκεκριμένες γραμμές λεωφορείων, στοχεύοντας να καταστήσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς πιο φιλικά και ελκυστικά.
Router-Internet
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ESET: Πόσα ευαίσθητα εταιρικά δεδομένα περιέχουν routers που αποσύρονται

Σε λάθος χέρια αυτά τα δεδομένα είναι αρκετά για να πυροδοτήσουν μια κυβερνοεπίθεση που θα οδηγούσε σε παραβίαση δεδομένων, βάζοντας σε κίνδυνο την εταιρεία, τους συνεργάτες και τους πελάτες της.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνική πλατφόρμα εντοπίζει «κρυμμένα» σύμβολα μίσους στο διαδίκτυο

Οι εμπνευστές και δημιουργοί της πλατφόρμας εξηγούν οτι ευάλωτες ομάδες δέχονται μια σύγχρονη μορφή bullying μέσα σύμβολα, σλόγκανς, αριθμοποιημένους κώδικες, συντομογραφίες, ακόμη και παραποιημένα emojis που εντοπίζονται καθημερινά.
Neoi, Young, Tourismos, Taxidia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 10.000 οι αιτήσεις για τη δωρεάν Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Η Κάρτα Νέων απευθύνεται σε νέους, ηλικίας 13 έως 30 ετών και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και προϊόντα στην Ελλάδα και σε περισσότερες από 37 χώρες της Ευρώπης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποια θέματα αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες χρήστες στο Google το 2022

Η Google παρουσίασε και φέτος την «ψηφιακή ταυτότητα» των αναζητήσεων, με τους Έλληνες να επικεντρώνονται σε όλα τα είδη κουπονιών στήριξης όπως το fuel pass και ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και θέματα επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η «θωράκιση» παιδιών και εφήβων από τους εθισμούς, στο προσκήνιο

Οι συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στο κάπνισμα, το αλκοόλ, και τον εθισμό στο διαδίκτυο, ένα νέο φαινόμενο που δεν έχει μελετηθεί καλά, εγείρει ανησυχίες και απαιτεί επείγουσα προσοχή, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Prolepsis.