ΓΔ: 2467.5 0.74% Τζίρος: 239.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
efood, Dianomeis
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Εικοσιτετράωρη απεργία αύριο σε εστίαση και διανομείς της e-food

Την απεργία προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), ενώ μεταξύ των διεκδικήσεων είναι και οι συμβάσεις αορίστου χρόνου στην εταιρεία e-food.

Εικοσιτετράωρη απεργία, για αύριο 24 Σεπτεμβρίου, στον κλάδο εστίασης και των διανομέων στην e-food προκηρύσσει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), η οποία έκανε δεκτό το αίτημα των πρωτοβάθμιων σωματείων από όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΕΤ, «το κύριο αίτημα του κόσμου της εργασίας είναι σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους». Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΕΤ επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι οι διεκδικήσεις είναι οι εξής:

  • Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου με απευθείας πρόσληψη από την e-food με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να δοθεί τέλος στο σύστημα αξιολόγησης bonus (batch) και στα ασαφή και αυθαίρετα κριτήρια παραγωγικότητας.
  • Να οριοθετηθούν ορθολογικά οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των διανομέων.
  • Να σταματάει η διανομή, όταν επικρατούν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, όπως καύσωνας, παγετός, κ.ά., σύμφωνα με την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία για εργασίες που διεξάγονται στο ύπαιθρο και τους εξωτερικούς χώρους.
  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) που να διασφαλίζει τις συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα (μέσα ατομικής προστασίας, ένσημα βαρέα ανθυγιεινά, εταιρικό κινητό και δίκυκλο).
  • Χώροι με αποδυτήρια, τουαλέτα και γενική χρήση για κάθε ανάγκη των εργαζομένων διανομέων.
  • Κήρυξη ως γενικώς υποχρεωτικής της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας επισιτισμού- τουρισμού.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δύο φλιτζάνια καφέ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ρολά» κατεβάζει σήμερα η εστίαση, ποια τα αιτήματα του κλάδου

«Σε αντίθεση με άλλους χώρους συνάθροισης (βλ. Εκκλησία, γήπεδα, ΜΜΜ), ο κλάδος της εστίασης έχει να επιδείξει υψηλά ποσοστά εμβολιασμού παρόλο το κόστος και την ταλαιπωρία στην λειτουργία των επιχειρήσεων», αναφέρει η ομοσπονδία του κλάδου.
Δύο φλιτζάνια καφέ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλείσιμο καταστημάτων εστίασης πανελλαδικά αποφασίστηκε για 16 Νοεμβρίου

Η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής σε ανακοίνωσή της θέτει μία σειρά αιτημάτων, από τη μη επιστροφή επιστρεπτέων προκαταβολών έως και δημιουργία νέων γραμμών χρηματοδότησης.
Δεμένο πλοίο λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

24ωρη απεργία στα πλοία της Ραφήνας από τρία ναυτεργατικά σωματεία

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους τα ναυτεργατικά σωματεία στη Ραφήνα, προχωρώντας σε 24ωρη απεργία στα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία την Παρασκευή 3 Ιουλίου και απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 πμ, διαμαρτυρόμενα για τις ελλείψεις στο λιμάνι.
Πινακίδα απεργίας καταστήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία στο εμπόριο στις 19 Ιουλίου με αιχμή τις συλλογικές συμβάσεις

Απεργιακή κινητοποίηση στο εμπόριο προγραμματίζεται για τις 19 Ιουλίου με αιτήματα την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς και τη διατήρηση της κυριακάτικης αργίας.
Πινακίδα απεργίας καταστήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων στο κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις τριών Ομοσπονδιών στον Επισιτισμό-Τουρισμό, τις κατασκευές και τα τρόφιμα, με μαζική συμμετοχή και στήριξη από τον Δ. Κουτσούμπα, που τόνισε το δυναμικό μήνυμα προς την κυβέρνηση.
Κτίριο ΓΣΕΕ Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργούν εργαζόμενοι σε επισιτισμό-τουρισμό και οικοδομές

Πανελλαδικές απεργίες στον επισιτισμό-τουρισμό και στους οικοδόμους πραγματοποιούνται σήμερα, με αιτήματα για καλύτερες εργασιακές συνθήκες και αμοιβές. Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε Αθήνα και άλλες πόλεις στις 11:00.