ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
earthquake-larisa-seismos
Φωτο: Shutterstock

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης

Τον αρχικό σεισμό ακολούθησε αρκετές μετασεισμικές δονήσεις, ενώ έχουν αναφερθεί ζημιές τόσο στον Δήμο Πεδιάδος όσο και στον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων.

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε περίπου στις 9:15 στην ανατολική Κρήτη. Το μέγεθος της σεισμικής δόνησης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ήταν 5,8 Ρίχτερ με επίκεντρο 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άρβης. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα, ενώ ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος, Μανώλη Φραγκάκη, οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου είναι σημαντικές και αφορούν κτίσματα, ναούς αλλά και στύλους της ΔΕΗ που έχουν υποχωρήσει. Της σεισμικής δόνησης των 5,8 Ρίχτερ έχουν ακολουθήσει και άλλες σεισμικές δονήσεις, έντασης 4,3 Ρίχτερ αλλά και μικρότερες.

Σημαντικές ζημιές σε δίκτυα ύδρευσης αλλά και κτίσμματα καταγράφονται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων, Μανώλη Κοκοσάλη, στην ευρύτερη περιοχή της διοικητικής περιφέρειάς του. Τα σχολεία έχουν εκκενωθεί, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει έλεγχος για την κατάσταση των κτιρίων των σχολικών μονάδων. Επί ποδός βρίσκονται όλες οι Αρχές, εστιάζοντας στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου όπου καταγράφονται σημαντικές ζημιές και καταρρεύσεις ναών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kriti, Seismos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρκαλοχώρι: Eγκαίνια του ναού που κατέρρευσε ένα χρόνο μετά το σεισμό

Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, το εκκλησάκι ανακατασκευάστηκε και την παραμονή της εορτής του, Τρίτη 19 Ιουλίου, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός, και την Τετάρτη 20 Ιουλίου θεία λειτουργία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 Ρίχτερ νότια της Άρβης στην Κρήτη

Ο νέος ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός κυρίως στο νότιο τμήμα της Ανατολικής Κρήτης, όπου οι κάτοικοι αναστατωμένοι βγήκαν εξω σπο τα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για ζημιές.
Stylianidis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στυλιανίδης: Στο Αρκαλοχώρι δημιουργήσαμε ένα μοντέλο διαχείρισης κρίσεων

«Θεωρώ ότι στο Αρκαλοχώρι το ελληνικό κράτος αντέδρασε σωστά και δημιούργησε ένα μοντέλο διαχείρισης τέτοιας μορφής κρίσεων», δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.