ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:19:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Seismos, Kriti
Φωτο: ΑΠΕ

Στήριξη στους σεισμοπαθείς από δήμους Ηρακλείου Αττικής και Παλλήνης

Οι δήμοι θα συγκεντρώνουν τα απαραίτητα, όπως τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο, εμφιαλωμένα νερά, είδη προσωπικής υγιεινής, πετσέτες, σεντόνια, κουβέρτες, υπνόσακους, μαξιλάρια, πλαστικά πιάτα και ποτήρια, αλλά και ζωοτροφές.

Όπως έγινε τους τελευταίους μήνες με τους σεισμόπληκτους της Θεσσαλίας, με τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας και πιο πρόσφατα με τους πυρόπληκτους της βόρειας Εύβοιας και της Πελοποννήσου, έτσι και τώρα οι δήμοι της Αττικής σπεύδουν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης.

Ήδη οι πρώτοι δύο δήμοι, αυτοί του Ηρακλείου Αττικής και της Παλλήνης, ανακοίνωσαν πως θα συγκεντρώνουν τα απαραίτητα, όπως τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο (γάλατα σε σκόνη ή εβαπορέ, παιδικές τροφές, όσπρια, ρύζι, μακαρόνια, ζάχαρη, κονσέρβες, κρουασάν, παξιμάδια, καφές, χυμοί κ.α.), εμφιαλωμένα νερά, είδη προσωπικής υγιεινής (χαρτιά υγείας, χαρτοπετσέτες, σαπούνια, υγρά μαντηλάκια, πάνες για μωρά και ηλικιωμένους κ.α.), πετσέτες, σεντόνια, κουβέρτες, υπνόσακους, μαξιλάρια, πλαστικά πιάτα και ποτήρια, αλλά και ζωοτροφές.

Ο δήμος Ηρακλείου Αττικής αυτή την Παρασκευή (1/10) και καθημερινά (07:30-13:00) από την ερχόμενη Δευτέρα (4/10) θα συγκεντρώνει τα είδη στον χώρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου και θα σταλούν στους δήμους Μινώα Πεδιάδος και Αχαρνών Αστερουσίων. Η δράση αλληλεγγύης γίνεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κρητών Ηρακλείου Αττικής.

«Δυστυχώς το 2021 συνεχίζει να είναι μια χρονιά δοκιμασίας για τη χώρα μας με πανδημία, φωτιές, σεισμό στην κεντρική Ελλάδα, τώρα και στην Κρήτη. Απέναντι στα δύσκολα εμείς προτάσσουμε την αλληλεγγύη», ανέφερε ο δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος και πρόσθεσε: «Όπως κάναμε και τις προηγούμενες φορές που συνάνθρωποί μας βρέθηκαν σε ανάγκη, έτσι και τώρα απαντάμε στο κάλεσμα για να βοηθήσουμε τους ηρακλειώτες της Κρήτης. Ξέρω ότι οι δικοί μας ηρακλειώτες θα δώσουν και πάλι το παράδειγμα».

Από τη δική του μεριά, ο δήμος Παλλήνης θα συγκεντρώνει τα είδη στον χώρο της οδού Έντισον 3, καθημερινά έως και την επόμενη Τετάρτη από τις 08:30 έως τις 14:30 και τα σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kriti, Seismos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρκαλοχώρι: Eγκαίνια του ναού που κατέρρευσε ένα χρόνο μετά το σεισμό

Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, το εκκλησάκι ανακατασκευάστηκε και την παραμονή της εορτής του, Τρίτη 19 Ιουλίου, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός, και την Τετάρτη 20 Ιουλίου θεία λειτουργία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 Ρίχτερ νότια της Άρβης στην Κρήτη

Ο νέος ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός κυρίως στο νότιο τμήμα της Ανατολικής Κρήτης, όπου οι κάτοικοι αναστατωμένοι βγήκαν εξω σπο τα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για ζημιές.
Stylianidis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στυλιανίδης: Στο Αρκαλοχώρι δημιουργήσαμε ένα μοντέλο διαχείρισης κρίσεων

«Θεωρώ ότι στο Αρκαλοχώρι το ελληνικό κράτος αντέδρασε σωστά και δημιούργησε ένα μοντέλο διαχείρισης τέτοιας μορφής κρίσεων», δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.