ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
zaoutis-eody
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ έθεσε ως προτεραιότητα την αύξηση των εμβολιασμών σημειώνοντας πως πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που συζητάμε για τα εμβόλια. Στο 10% η πιθανότητα για long covid στα παιδιά.

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού δεν είναι πλέον νέο, αλλά είναι αποτελεσματικό και ασφαλές όπως έχει δείξει ο εμβολιασμός δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο υπογράμμισε ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης που τόνισε την αξία των εμβολιασμών και επεσήμανε την ανάγκη να εμβολιαστούν και τα παιδιά για να αποφύγουν τις αρνητικές συνέπειες που προκαλεί η μόλυνση.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Ζαούτης έθεσε ως προτεραιότητα την αύξηση των εμβολιασμών, εκτιμώντας ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και συμπληρώνοντας ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που συζητάμε για τα εμβόλια. Στο ερώτημα εάν οι νέες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο για αύξηση των εμβολιασμών, απάντησε ότι θα ήταν καλύτερα το κίνητρο να είναι να μην αρρωστήσουμε, αλλά σε κάθε περίπτωση με τα μέτρα αυτά οι ανεμβολίαστοι θα προστατευθούν.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να εμβολιαστούν τα παιδιά από 5 έως 11 ετών, ο κ. Ζαούτης ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια έγκριση ακόμα αλλά αναμένεται το επόμενο διάστημα και πρόσθεσε ότι η δόση για τα παιδιά αυτής της ηλικίας θα είναι μικρότερη από εκείνη που χορηγείται στους ενήλικες.

Αναφέρθηκε επίσης στις συνολικότερες αρνητικές συνέπειες του κορωνοϊού στα παιδιά, που ξεπερνούν, όπως είπε, τη νόσο. Με το κλείσιμο των σχολείων, εξήγησε αυξήθηκαν τα ψυχολογικά προβλήματα, το άγχος και η κατάθλιψη, ενώ μελέτες αναφέρουν ότι αλλάζει ακόμη και το προσδόκιμο ζωής από τις συνέπειες της πανδημίας. Επίσης τόνισε πως η πιθανότητα για long covid στα παιδιά είναι 10%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

nosokomeio, koronoios, covid-19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα, 22 οι θάνατοι

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 78% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.