ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Υπ. Υγείας: Ξεκινά σήμερα η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών για το ΕΣΥ

Δημοσιεύθηκε το αντίστοιχο ΦΕΚ, ενώ μόνο 40 γιατροί δήλωσαν εθελοντικά συμμετοχή. Η επιστράτευση αφορά παθολόγους, πνευμονολόγους και γενικούς γιατρούς.

Ξεκινά η επίταξη υπηρεσιών παθολόγων, πνευμονολόγων και γενικών ιατρών που θα ενισχύσουν το ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, καθώς οι ιδιώτες γιατροί δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας και σύμφωνα με στοιχεία περίπου 40 δήλωσαν συμμετοχή.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, δίνεται η δυνατότητα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, με έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας, διάρκεια ενός μήνα.

Την επίταξη επιβάλλει η ανάγκη αντιμετώπισης της πανδημίας, δεδομένου ότι η τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, η πληρότητα κλινών κορωνοϊού COVID-19 στην εδαφική περιοχή της 3ης, της 4ης και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και η καθημερινή μετατροπή νέων κλινικών σε κλινικές COVID-19 καθιστούν επιτακτική την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των δημόσιων δομών υγείας για την περίθαλψη των νοσούντων από κορονοϊό COVID-19.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrisoxoidis, Hrisoxoidis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΔΕ για το γλέντι στο «Ερυθρός Σταυρός» διέταξε ο Μ. Χρυσοχοϊδης

Προηγήθηκε καταγγελία και βίντεο που ανήρτησε στα social media ο Παύλος Πολάκης. Στα πλάνα φαίνεται μια ορχήστρα να παίζει ζωντανή μουσική, ενώ οι εργαζόμενοι χορεύουν και διασκεδάζουν την ώρα που από πίσω τους περνούν φορεία με ασθενείς.
Xrisoxoidis, Hrisoxoidis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Δημιουργούνται 16 Κέντρα Τραύματος στα νοσοκομεία

Όπως επισήμανε ο υπουργός Υγείας, τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν την πρώτη πιο συχνή αιτία τραύματος σε άτομα ηλικίας από 18 έως 55 ετών και την πιο συχνή αιτία αναπηρίας, ενώ αποτελούν τη βασική αιτία θανάτου στις ηλικίες 15-29 ετών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η βία κατά των γιατρών στο επίκεντρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ,οι γιατροί τους γιατρούς προστατεύονται από ανυπόστατες μηνύσεις που δέχονται, ενώ ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να υπάρξει υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας που παρατηρούνται έντονα περιστατικά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτοιμο θα είναι ως το 2025 το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Σε εκδήλωση διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς διευκρινίστηκε ότι το έργο που χρηματοδοτείται από το ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" θα παραδοθεί στους πολίτες της Β. Ελλάδας εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει ανακοινωθεί.