ΓΔ: 1365.48 0.60% Τζίρος: 100.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kedikoglou
Φώτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Κεδίκογλου: Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη στήριξη της Β. Εύβοιας

Με τοπικούς φορείς της Εύβοιας συναντήθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και συζήτησε για την ανασυγκρότηση της περιοχής, που περιλαβάνει πρόγραμμα ανάπτυξης θαλάσσιου τουρισμού, προώθηση του αλιευτικού τουρισμού και ενίσχυση του μεταφορικού οργανισμού.

Στην Εύβοια βρέθηκε σήμερα κυβερνητικό κλιμάκιο και είχε διαδοχικές συσκέψεις με τοπικούς φορείς με θέμα την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργος Αμυράς επισκέφτηκαν τον Οργανισμό Λιμένων Ν.Ευβοίας στη Χαλκίδα και είχαν συνάντηση με τον ΓΓ Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο και τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ευβοίας Νίκο Σμπιλίρη.

Στο τραπέζι των θεμάτων, τέθηκαν το πρόγραμμα ανάπτυξης θαλάσσιου τουρισμού στη Β. Εύβοια- εν όψει της επικείμενης τουριστικής σεζόν-, η προώθηση του αλιευτικού τουρισμού που θα λειτουργήσει πιλοτικά στην Εύβοια και η ενίσχυση του μεταφορικού οργανισμού με στόχο την αύξηση των εκτελούμενων υπεραστικών δρομολογίων.

Στη συνέχεια, κατά την ευρεία σύσκεψη που ακολούθησε με τις διοικήσεις του Οικονομικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου στη Χαλκίδα, εξετάστηκε σειρά ζητημάτων με κυριότερο την αξιοποίηση του εργαλείου του εξωδικαστικού συμβιβασμού που μπορεί να οδηγήσει σε εξυγίανση πολλές επιχειρήσεις. Ακολούθως, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ευβοίας, οι συμμετέχοντες προέβησαν σε επισημάνσεις προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και να δρομολογηθούν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για τη διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν επαγγελματικοί κλάδοι της περιοχής.

Τέλος, το κυβερνητικό κλιμάκιο αναχώρησε για τη Βόρεια Εύβοια όπου επιθεώρησε την πορεία των αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων και συμμετείχε σε συναντήσεις με εκπροσώπους των συκοπαραγωγών και των δασικών αναγκαστικών συνεταιρισμών. «Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη στήριξη και ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας», διαβεβαίωσε ο υφυπουργός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

fwtia-pyrkagia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταβάλλονται 13,4 εκατ. σε αγρότες για απώλειες από τις πυρκαγιές

Προβλέπεται να δοθούν 50,4 ευρώ ανά ελαιόδεντρο, 33,6 ευρώ ανά δέντρο για λοιπές δενδρώδεις καλλιέργειες για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ενώ τα αντίστοιχα ποσά για τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ανέρχονται σε 25,2 ευρώ και 16,8 ευρώ.
pyrkagia-fwtia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα αποζημιωθούν οι αγροτικές καλλιέργειες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Ειδικά για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού το ποσοστό επιχορήγησης ανέρχεται στο 70% της εκτιμώμενης ζημίας, συνεπώς οι πληγέντες θα λάβουν άμεσα το 50% περίπου της τελικής δικαιούμενης επιχορήγησης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Οχυρώνεται» με τρία ραντάρ πυρανίχνευσης το δάσος του Σέιχ Σου

Τα ραντάρ θα θα επιτηρούν και θα ανιχνεύουν τα ίχνη πυρκαγιάς και καπνού και θα αποστέλλουν δεδομένα μέσω δορυφορικής κεραίας, ενώ το πρόγραμμα σχεδιάζεται να επεκταθεί σε όλη την περιφέρεια Μακεδονίας.
XRIMATA, MONEY, METRITA, EURO
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΑ για προκαταβολή 50% για ζημιές σε καλλιέργειες στις πυρκαγιές του 2023

Με την ΚΥΑ παρέχεται προκαταβολή του 50% της κρατικής αρωγής προς τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι υπέστησαν απώλειες από τις πυρκαγιές.