ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Στο λιμάνι του Πειραιά 33 μετανάστες και πρόσφυγες

Αναμένεται να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα. Οι μετανάστες και πρόσφυγες ήρθαν από Μυτιλήνη και Χίο. Νέο κύμα καταφτάνει στα ελληνικά νησιά.

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε στις 7:20 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Διαγόρας", μεταφέροντας 33 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και 5 από τη Χίο.  

Οι μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας. Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει στη 1.15 το μεσημέρι και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Βlue star Patmos" μεταφέροντας 99 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Ρόδο και 8 από την Κω.

Διάσωση 116 μεταναστών και προσφύγων

Στη διάσωση και περισυλλογή 116 μεταναστών και προσφύγων, σε τρία διαφορετικά περιστατικά που έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές της Αλεξανδρούπολης της Χίου και της Ψέριμου, προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού το ίδιο χρονικό διάστημα 140 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν με λέμβους σε τρία διαφορετικά περιστατικά σε Λέσβο, Χίο και Σάμο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πρόταση για οικονομικές κυρώσεις σε όσες χώρες δεν δέχονται πρόσφυγες

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε συμφώνησαν ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας "αυτόματος μηχανισμός" καταμερισμού των μεταναστών στην ΕΕ υπό την απειλή οικονομικών κυρώσεων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφιακή έκθεση για την οικονομική άνθιση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Η τεκμηριωμένη παρουσίαση αναδεικνύει την προκοπή και το φιλοπρόοδο πνεύμα του Ελληνισμού και φωτίζει πτυχές των επιτευγμάτων του όχι μόνο στον οικονομικό τομέα, αλλά και σε αυτόν της εκπαίδευσης.
STE, Symvoulio Epikrateias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ΣτΕ ακύρωσε τον διαγωνισμό για την κατασκευή της «Δομής Μαλακάσας»

Η ίδρυση και κατασκευή δομής εντός αναδασωτέας έκτασης είναι συνταγματικώς ανεκτή υπό την προϋπόθεση ότι δεν εξευρίσκονται άλλες, μη αναδασωτέες και κατάλληλες προς τούτο, εκτάσεις, αναφέρει η απόφαση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσφυγικό και ελευθερία του Τύπου προβλημάτισαν την Ελλάδα το 2022

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην παγκόσμια έκθεσή του για το 2022 σημειώνει ότι δεν έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στην έρευνα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ