ΓΔ: 867.8 0.98% Τζίρος: 88.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Aeroplano, Airplane
Φωτο: Shutterstock

Παρατείνεται έως 31 Μαρτίου η ισχύς των voucher για ταξίδια που ακυρώθηκαν

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού «FedHATTA», η παράταση αυτή θα συμβάλει ώστε περισσότερα voucher να χρησιμοποιηθούν για την παροχή άλλων αντίστοιχων τουριστικών υπηρεσιών.

Με την μετάλλαξη Όμικρον να εξαπλώνεται ταχύτατα παγκοσμίως ενώ όλο και περισσότερες χώρες αυστηροποιούν την είσοδο για τους επισκέπτες του εξωτερικού, με πολλά ταξίδια να ακυρώνονται εξαιτίας της υποχρεωτικής καραντίνας, αποφασίστηκε η παράταση της διάρκειας των voucher που έχουν δοθεί σε καταναλωτές για ταξίδια που είχαν ακυρωθεί και δεν χρησιμοποιήθηκαν τελικά μέσα στο 2021.

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού «FedHATTA» εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ψήφιση σχετικής τροπολογίας στον πρόσφατο νόμο του υπουργείου Τουρισμού, με την οποία παρατείνεται έως και την 31η Μαρτίου 2022, η ισχύς των πιστωτικών σημειωμάτων (voucher) που δόθηκαν σε καταναλωτές, αντί της άμεσης επιστροφής χρημάτων, για ταξίδια που ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας Covid-19, και τα οποία δεν χρησιμοποιήθηκαν έως και το τέλος του 2021. 

Πρόκειται για το άρθρο 61 του νέου νόμου. Επιτέλους η Πολιτεία κατανόησε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα τουριστικά γραφεία με την επιστροφή των συγκεκριμένων χρημάτων κατά την 18μηνη λήξη του κάθε voucher, στην ιδιαίτερα δύσκολη -οικονομικά- περίοδο που εξακολουθεί να διανύει ο τουρισμός μας, ενώ τα ίδια δεν έχουν λάβει πίσω τα αντίστοιχα ποσά από τους προμηθευτές τους (αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία του εξωτερικού και του εσωτερικού) αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ομοσπονδία.

Η παράταση αυτή θα συμβάλει ώστε περισσότερα voucher να χρησιμοποιηθούν για την παροχή άλλων αντίστοιχων τουριστικών υπηρεσιών από τα τουριστικά γραφεία στους καταναλωτές, και έτσι να μειωθούν περαιτέρω τα οφειλόμενα ποσά, με αποτέλεσμα την σταδιακή ομαλοποίηση της κατάστασης, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση

Υπενθυμίζουμε πως ενώσεις καταναλωτών έχουν ζητήσει να εφαρμοστεί η ευρωπαϊκή νομοθεσία η οποία έχει ενσωματωθεί στην εθνική νομοθεσία για τα δικαιώματα των επιβατών όπου ορίζει ότι οι καταναλωτές έχουν δικαίωμα επιστροφής χρημάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

metakiniseis-tourismos-ploia-limania
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόνο με τεστ θα ταξιδεύουν οι ανεμβολίαστοι στα νησιά

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς θα απαιτείται από τους ενήλικες πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid test.
Kikilias-Vasilis-Tourismos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Β. Κικίλιας: Αυξάνονται οι αεροπορικές θέσεις των μεγάλων εταιρειών προς την Ελλάδα

Αισιόδοξος όχι μόνο για αυξημένα έσοδα, αλλά και για περισσότερες θέσεις μεγάλων αεροπορικών εταιρειών από Ευρώπη και ΗΠΑ, προς την χώρα μας, εμφανίστηκε ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή».
tourismos-aerodromia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρατείνονται έως 11 Απριλίου οι αεροπορικές οδηγίες πτήσεων εξωτερικού

Η notam προβλέπει άφιξη στην Ελλάδα, χωρίς την υποχρέωση αρνητικού τεστ, για όλους τους επιβάτες που προέρχονται από τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Συμφωνίας Σένγκεν.