ΓΔ: 1417.07 -0.04% Τζίρος: 7.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:10:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
astynomia-elegxoi-koronoios-parabaseis
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Σαρωτικοί έλεγχοι από την αστυνομία σήμερα για την τήρηση των μέτρων

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως 10.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους για να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία της δημόσιας Υγείας.

Με τον αριθμό των κρουσμάτων να ανεβαίνει τις τελευταίες ημέρες καθημερινά σε νέα επίπεδα ρεκόρ ενώ η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται ραγδαία, θα υπάρξουν σαρωτικοί έλεγχοι από 10.000 αστυνομικούς που βγαίνουν στους δρόμους για να ελέγξουν πως τηρούνται τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Εντατικοί έλεγχοι αναμένεται να υπάρξουν σήμερα στις επιχειρήσεις διασκέδασης για το αν θα τηρηθεί το ωράριο λειτουργίας καθώς και οι περιορισμοί που ισχύουν για τον αριθμό ατόμων ανά τραπέζι, και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 αναφερόμενος στους ελέγχους που διενεργούν αυτές τις γιορτινές ημέρες τα κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, σημείωσε: «Η Αστυνομία είναι ισχυρός παράγοντας ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής. 10.000 αστυνομικοί καθημερινά με επαγγελματισμό, αποτελεσματικότητα και ευγένεια εγγυώνται την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία της δημόσιας υγείας».

Επίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών που διενεργούν τους ελέγχους είναι εμβολιασμένοι και τηρούν τα πρωτόκολλα υγείας που προβλέπουν μάσκες και τη διενέργεια συχνών rapid test. Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στο περιστατικό με τον αστυνομικό από την Πάτρα που έκανε ελέγχους για το αν φορούν μάσκα οι πολίτες χωρίς ο ίδιος να φοράει: «Του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο και διατάχθηκε πειθαρχικός έλεγχος. Είναι απαράδεκτο να μην τηρεί το νόμο κάποιος που έχει επιφορτιστεί με την αποστολή για την τήρησή του».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν υπήρξε καθυστέρηση στη λήψη μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός απάντησε: «Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο αλλά μια ευρωπαϊκή και παγκόσμια πραγματικότητα καθώς η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται με ραγδαίο ρυθμό. Όλες οι χώρες ανασυντάσσουν τα σχέδια τους με στόχο να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της πανδημίας» και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση παίρνει διαρκώς μέτρα, λαμβάνοντας σοβαρά υπ' όψιν τις προτάσεις των λοιμωξιολόγων. Αυτήν τη στιγμή είναι καλύτερα να κοιτάξουμε το σήμερα και το αύριο και να εφαρμόσουμε τα μέτρα με αυστηρότητα και με όρους ενότητας και αλληλεγγύης».

Αμέσως μετά ο κ. Θεοδωρικάκος συνέκρινε την κατάσταση πέρυσι τέτοια εποχή με τη σημερινή: «Πέρυσι τέτοια μέρα αν είχαμε τόσο μεγάλο αριθμό μολύνσεων ασφαλώς και θα υπήρχε δικαιολογημένα πανικός, διότι μόλις είχαν φτάσει τα πρώτα εμβόλια στη χώρα. Αυτήν τη στιγμή, πάνω από 7 εκατομμύρια Έλληνες έχουμε εμβολιαστεί και δίνουμε μάχη όλοι μαζί ενωμένοι και με όπλο τα εμβόλια αισιοδοξούμε να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nea-Taytotita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχεδόν 30.000 ραντεβού έκλεισαν την πρώτη ημέρα για τη νέα ταυτότητα

Πολύ μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των πολιτών για τις νέες ταυτότητες σπεύδοντας να κλείσουν ραντεβού στην πρώτη ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα. Τί χρειάζεται να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι.
Nea-Taytotita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα για τη νέα ταυτότητα, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Τα νέα δελτία ταυτότητας θα ισχύουν για 10 έτη από την ημερομηνία έκδοση τους. Οι πολίτες θα μπουν στο gov.gr και θα κλείνουν το ραντεβού για την έκδοση του νέου δελτίου και ακολούθως το ραντεβού θα επιβεβαιώνεται με την αποστολή email.
Nea-Taytotita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρεμιέρα κάνουν αύριο οι νέες ταυτότητες - Ποια τα χαρακτηριστικά τους

Τα νέα δελτία ταυτότητας θα ισχύουν για 10 έτη από την ημερομηνία έκδοση τους, όπως ακριβώς ισχύει και σήμερα. Η διάρκεια ισχύος αποτελεί ένα μέτρο που εξασφαλίζει την αξιοπιστία του δελτίου ταυτότητας.
Giannis Oikonomou, Kyvernisi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απομάκρυνση στελεχών της ΕΛΑΣ μετά τα επεισόδια στη Ν. Φιλαδέλφεια

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικόνομου δήλωσε πως μετά τις 7 απομακρύνσεις θα ακολουθήσουν κι άλλες ενώ θα υπάρξουν και μετακινήσεις στην Αστυνομία, μετά το «ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο περιστατικό».