ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ukraine-war-prosfyges
Φώτο: Shutterstock

Περισσότεροι από 3.100 Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν έρθει στην Ελλάδα

Τουλάχιστον 1,2 εκατ. άνθρωποι διέφυγαν από την Ουκρανία αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, με τον ΟΗΕ να αναμένει πως ο αριθμός των προσφύγων μπορεί να φτάσει και τα 4 εκατ. άτομα.

Ουκρανοί πολίτες επιβιβάζονται καθημερινά σε πούλμαν προκειμένου να ξεφύγουν από τη δίνη του πολέμου. Δεκάδες δρομολόγια εκτελούνται από και προς την Ελλάδα. Γυναίκες, παιδιά και άνδρες μη στρατεύσιμης ηλικίας αποβιβάζονται με ό,τι κατάφεραν να χωρέσουν στις αποσκευές τους και κυρίως με την προσδοκία να μπορέσουν να γυρίσουν γρήγορα στην πατρίδα τους.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοινώνει ότι το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα εισήλθαν 451 Ουκρανοί πρόσφυγες, από τους οποίους 147 ανήλικοι, ενώ συνολικά από την έναρξη του πολέμου στην Ελλάδα έχουν περάσει τα σύνορα 3.155 Ουκρανοί πρόσφυγες, από τους οποίους 906 ανήλικοι.

Τουλάχιστον 1,2 εκατ. άνθρωποι διέφυγαν από την Ουκρανία αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του ΟΗΕ. Οι αρχές και ο ΟΗΕ περιμένουν ότι η ροή θα αυξηθεί, καθώς ο ρωσικός στρατός φαίνεται να επικεντρώνει τις προσπάθειές του στις μεγάλες ουκρανικές πόλεις.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να θελήσουν να εγκαταλείψουν τη χώρα για να γλιτώσουν από τον πόλεμο. Τουλάχιστον 37 εκατομμύρια Ουκρανοί κατοικούν στις περιοχές που ελέγχονται από το Κίεβο -- που δεν περιλαμβάνουν την Κριμαία η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία ούτε τις ζώνες που τελούν υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών.

Οι οικοδεσπότες της Airbnb που βρίσκονται σε περιοχές της Ουκρανίας που μαστίζονται από τον πόλεμο είδαν μια αύξηση στις online κρατήσεις από επισκέπτες που δεν σκοπεύουν να έρθουν, αλλά θέλουν να δείξουν την υποστήριξή τους. Ο στόχος είναι να φτάσουν τα χρήματα στα χέρια των Ουκρανών το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο Rob Meehan, οικοδεσπότης της Airbnb με ακίνητα στη Γκουανταλαχάρα και το Πουέρτο Βαγιάρτα του Μεξικού, ο οποίος συμμετείχε στη συγκεκριμένη προσπάθεια.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, μια καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου έχει φέρει χιλιάδες κρατήσεις σε όλη τη χώρα, ακόμη και όταν οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν αδιακρίτως γειτονιές αμάχων σε πόλεις όπως το Χάρκοβο, το Τσερνίχοβ, η Μαριούπολη και το Σούμι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλαφ Σολτς: Η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει τη στήριξη στην Ουκρανία

«Η Ρωσία δεν είναι τόσο ισχυρή όσο πιστεύουν κάποιοι. Αν ο Ρώσος πρόεδρος πιστεύει ότι το μόνο που έχει να κάνει είναι να "αναστείλει" αυτόν τον πόλεμο και η υποστήριξή μας θα εξασθενήσει, τότε έχει κάνει λάθος υπολογισμό», τόνισε ο κ. Σολτς.
USA-Congress
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλληνας επιχειρηματίας συνελήφθη για μεταφορά τεχνολογίας στους Ρώσους

Ο Νικόλαος Μπογονικολός κατηγορείται από τις αμερικανικές αρχές για συνωμοσία με σκοπό τη μεταφορά ευαίσθητης στρατιωτικής τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για πυρηνικές δοκιμές.
prosfyges-oukrania-ukraine
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότεροι από 34.000 οι Ουκρανοί πρόσφυγες που έχουν φτάσει Ελλάδα

Περίπου το 25% των προσφύγων που έχουν φτάσει στην Ελλάδα από την εμπόλεμη Ουκρανία είναι ανήλικοι με τον αριθμό τους να φτάνει πλέον τους 8.673. Περισσότεροι από 6 εκατ. είναι οι Ουκρανοί που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους.