ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΕΛΤΑ

Κανονικά θα καταβληθούν οι συντάξεις από τα ΕΛΤΑ παρά την κυβερνοεπίθεση

Στη νεότερη ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα αναφέρεται ότι τα ΕΛΤΑ Courier θα εξυπηρετούν όλες τις λειτουργίες πλην των χρηματοοικονομικών. Τι θα γίνει με τα επιδόματα.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία  αντιμετώπισαν χθες το βράδυ κυβερνοεπίθεση στα πληροφοριακά τους συστήματα μέσω κακόβουλου λογισμικού γι’ αυτό και αποφασίστηκε το «πάγωμα» της λειτουργία των ταχυδρομικών καταστημάτων σε όλη τη χώρα.

Μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος από τα καταστήματα των ΕΛΤΑ δεν θα εξυπηρετούνται οι εισπράξεις λογαριασμών, η αποστολή αλληλογραφίας και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Όλες αυτές οι λειτουργίες, όμως πλην των χρηματοοικονομικών θα εξυπηρετούνται κανονικά από την ΕΛΤΑ Courier.

Η αποκατάσταση έχει ήδη ξεκινήσει και προχωρεί με ταχείς ρυθμούς και θα ολοκληρωθεί στον ταχύτερο δυνατό χρόνο. Περισσότερες πληροφορίες θα υπάρξουν την αυριανή ημέρα μετά την αξιολόγηση των δεδομένων και γνώμονα την ασφάλεια του συστήματος και των συναλλαγών.

Όλες οι συντάξεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους στην ώρα τους. Για τα επιδόματα επίσης θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να καταβληθούν στην ώρα τους. Οι λογαριασμοί και η αλληλογραφία των ΔΕΚΟ, δεν επηρεάζονται και εξυπηρετούνται κανονικά. Επίσης, σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ δεν έχει διαπιστωθεί καμία διαρροή προσωπικών πληροφοριών ή άλλων δεδομένων έως τώρα.

Από την πρώτη στιγμή τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ζητούν συγνώμη για την προσωρινή ταλαιπωρία, που οφείλεται σε ενέργειες κοινών κακοποιών στοιχείων του κυβερνοχώρου και διαβεβαιώνουν ότι καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες για τη συντομότερη δυνατή επιστροφή στην κανονικότητα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΤΑ: Πιθανές καθυστερήσεις συντάξεων σε 16 περιοχές της χώρας

Έπειτα από ειδοποίηση που έλαβαν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ενημερώνουν πως υπήρξε καθυστέρηση στην προώθηση προς τα ΕΛΤΑ των αιτηθέντων χρηματικών ποσών συντάξεων για 16 περιοχές της χώρας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα ΕΛΤΑ ολοκληρώνουν την αναδιοργάνωση του δικτύου τους μέσα σε 4 μήνες

Tα ΕΛΤΑ προχώρησαν στην αναδιοργάνωση του δικτύου τους και τη μείωση του λειτουργικού του κόστους, με την ενοποίηση υποστελεχωμένων και μη κερδοφόρων καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.