ΓΔ: 1383.58 0.18% Τζίρος: 38.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:35:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας

Φ. Καραβίας: «Η Ελλάδα έχει ανθρώπους να στηρίξoυν την ανάπτυξη»

«H Ελλάδα έχει τις δυνάμεις και κυρίως τους ανθρώπους για να στηρίξουν την ανάκαμψη», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φ. Καραβίας, κατά τη διάρκεια βράβευσης 339 αριστούχων απόφοιτων Λυκείου.

Τους 339 αριστούχους αποφοίτους λυκείων των νομών Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας και Φωκίδας, βράβευσε η Eurobank στην Αθήνα σήμερα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του ομίλου Eurobank.

Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Eurobank έχει βραβεύσει συνολικά 17.725 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα, ενώ μαζί με τους 859 που βραβεύονται φέτος, ο αριθμός ανέρχεται σε 18.584.  

Σύμφωνα με την τράπεζα, κύριος σκοπός του προγράμματος, είναι «η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων, που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον». 

Απευθυνόμενος στις μαθήτριες και τους μαθητές που αρίστευσαν και βραβεύθηκαν, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας είπε μεταξύ άλλων: «Δεκαεφτά χρόνια είναι μεγάλο διάστημα. Δεν υπάρχουν πολλές ανάλογες πρωτοβουλίες, όπως το πρόγραμμα 'Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία', που να καταφέρνουν να πλησιάζουν στην ενηλικίωση. Σήμερα κάνουμε τα πρώτα σταθερά βήματα όχι μόνο για να αφήσουμε πίσω μας οριστικά την κρίση, (αυτό πιστεύουμε πως έχει ήδη συντελεστεί) αλλά για να ανακτήσουμε το ταχύτερο δυνατόν το χαμένο έδαφος. Δεν είναι μια εύκολη προσπάθεια, γιατί η υποχώρηση ήταν μεγάλη, αλλά η Ελλάδα έχει τις δυνάμεις, κυρίως έχει τους ανθρώπους για να στηρίξουν την ανάκαμψη».

Απευθυνόμενος δε, προς τους αριστούχους, πρόσθεσε: «Είναι μια ευνοϊκή συγκυρία ότι ξεκινάτε την ακαδημαϊκή σας πορεία σε αυτή τη χρονική στιγμή, μια στιγμή προοπτικής για τη χώρα μας και τους νέους της. Συγχρόνως όμως πρέπει να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες, τις δυνατότητες, τις προοπτικές ώστε οι χιλιάδες νέοι, συνομήλικοί σας, που εγκατέλειψαν τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια, να μπορούν, αν το αποφασίσουν, να επιστρέψουν. Η Eurobank δεσμεύεται ότι θα εργαστεί με όλες τις δυνάμεις της σε αυτή την κατεύθυνση δημιουργίας προοπτικών, δηλαδή πρώτα από όλα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας υψηλών προδιαγραφών στην οικονομία μας - για εσάς και για όλους τους νέους της χώρας μας. Από την πλευρά μας, έτσι βλέπουμε τη δική μας ευθύνη και συμβολή». 

Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν και 20 αριστούχοι που αποφοίτησαν από σχολεία των νομών Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου και Χίου και φοιτούν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Αθήνας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φώτο: Shutterstock
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eurobank: Ο κορονοϊός «αναβάλει» την προσφορά κουμπαράδων στα σχολεία

Όπως αναφέρει η τράπεζα λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία δεν θα υπάρξει η παραδοσιακή προσφορά κλασσικών κουμπαράδων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Περιοδεία της διοίκησης στις Κυκλάδες, νέο κατάστημα στην Πάρο

Η Διοίκηση της τράπεζας πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας και θεσμικούς φορείς, ενώ επισκέφθηκαν όλο το Δίκτυο καταστημάτων στην περιοχή.