ΓΔ: 819.14 -0.48% Τζίρος: 43.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Απεργία αύριο στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά

Η ΕΝΕΔΕΠ ζητά νέα συλλογική σύμβαση εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις και τονίζει ότι περιμένει μέχρι τις δώδεκα απόψε το βράδυ τις προτάσεις της εταιρείας διαχείρισης των δυο προβλητών της D-Port.

Στάση εργασίας μέχρι τις 23.59 σήμερα το βράδυ και 24ωρη απεργία αύριο, ανακοίνωσε η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ). Στους δυο προβλήτες της ΣΕΠ (Cosco) στο λιμάνι του Πειραιά, το σωματείο ζητά νέα συλλογική σύμβαση εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις και τονίζει ότι περιμένει μέχρι τις δώδεκα απόψε το βράδυ τις προτάσεις της εταιρείας διαχείρισης των δυο προβλητών της D-Port.

H D-Port από την πλευρά της, όπως υποστηρίζει η ΕΝΕΔΕΠ, «μήνες τώρα, ψάχνει αφορμές και δικαιολογίες για να μη καταθέσει γραπτή πρόταση» για συλλογική σύμβαση εργασίας στο συγκεκριμένο σωματείο, με το οποίο είχε έρθει σε μια συμφωνία μετά τις πολυήμερες κινητοποιήσεις πέρυσι τον Οκτώβριο - Νοέμβριο.

Οι προτάσεις της εταιρείας

Τελικά η D-Port, επέλεξε να στείλει τις προτάσεις για συλλογική σύμβαση εργασίας στο άλλο σωματείο το οποίο χαρακτηρίζει ως «αντιπροσωπευτικό σωματείο των εργαζομένων» το Σ.Ε.Ε.Δ.Π. (Συνδικάτο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις που Δραστηριοποιούνται στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ Πειραιά).

Οι προτάσεις προβλέπουν αυξήσεις στις μικτές αποδοχές από 6-10% σε διάφορες ειδικότητες. Εκπρόσωποι της ΕΝΕΔΕΠ που πληροφορήθηκαν αυτές τις προτάσεις σχολίασαν ότι δεν φτάνουν ούτε για ένα «σουβλάκι».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προκήρυξη 24ωρης απεργίας στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά

Οι εργαζόμενοι ζητούν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους εφαρμογή του νόμου για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά και επαναπρόσληψη και ανανέωση των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι λιμενεργάτες στον Πειραιά

Η Ενωση Εργαζομένων Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά εξήγγειλε 48ωρη απεργία την Τετάρτη και Πέμπτη 1-2 Δεκεμβρίου. Επιστολή της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης προς το υπ. Ναυτιλίας.