ΓΔ: 810.42 -1.43% Τζίρος: 75.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Προγραμματική Σύμβαση ΟΣΕΘ - Αττικό Μετρό για τον Σταθμό Νέας Ελβετίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, η στενή συνεργασία των δύο φορέων αποσκοπεί στην εύρυθμη λειτουργία του σταθμού μετεπιβίβασης που θα δημιουργηθεί στην επέκταση της Μιχ. Ψελλού.

Έπεσαν οι υπογραφές στην Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) Α.Ε. και της Αττικό Μετρό που σχεδιάστηκε με στόχο την ομαλή υλοποίηση του συνόλου των μελετών αλλά και των συνοδών έργων του Σταθμού Μετεπιβίβασης Νέας Ελβετίας του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΣΕΘ, η στενή συνεργασία των δύο φορέων αποσκοπεί στην προσεκτική αξιολόγηση, τον έλεγχο και στην τελική έγκριση σειράς μελετών για τα έργα εύρυθμης κυκλοφορίας, σύγχρονων προσβάσεων, άνετης εξυπηρέτησης και μετεπιβίβασης στον πολυτροπικό σταθμό που θα δημιουργηθεί σε κατάλληλους χώρους στην επέκταση της οδού Μιχ. Ψελλού. Προβλέπεται, ακόμη, η εκπόνηση μελετών αρχιτεκτονικής αποκατάστασης, ώστε ο μετακινούμενος να χρησιμοποιεί με ασφάλεια και άνεση τους χώρους της περιοχής μόλις λειτουργήσει το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης ήδη έχει επίσης προγραμματίσει σειρά έργων για πολυθεματικό χώρο αναψυχής και άλλους κοινόχρηστους χώρους στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής πύλης της Θεσσαλονίκης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας, δήλωσε ότι ένας μαραθώνιος σύνθετων μελετών που ανέλαβε ο Οργανισμός ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες και η συνεργασία που σφραγίζεται με αυτή την Προγραμματική Σύμβαση θα καταλήξει σε επόμενο σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΟΣΕΘ, Δήμου Θεσσαλονίκης και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την έναρξη της φάσης των έργων ολοκλήρωσης των χώρων. Εκεί η έμφαση θα δοθεί στα περιβαλλοντικά, το ανάγλυφο, τα κυκλοφοριακά, τον φωτισμό και την ευρυθμία των προσβάσεων του τερματικού χώρου, τα σύνθετα γεωτεχνικά και υδραυλικά θέματα αλλά και τη μορφολογία που θα προσδώσει στο σταθμό μετεπιβίβασης Ι.Χ., λεωφορείων και μετρό, την εικόνα ενός σύγχρονου λειτουργικού χώρου βιώσιμων μετακινήσεων. Ο κ. Τόσκας ευχαρίστησε την Αττικό Μετρό για την άψογη συνεργασία και στήριξη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες για το πτώμα στο Καλοχώρι, αναζητά το Λιμεναρχείο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμεναρχείου η σορός φέρει τατουάζ στο εσωτερικό μέρος του αριστερού μπράτσου, που απεικονίζει ένα βέλος περίπου δέκα εκατοστών, πάνω στο οποίο αναγράφεται με καλλιγραφικούς χαρακτήρες η λέξη «sara» ή «sava».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργασίες αμφιδρόμησης στην Θεσσαλονίκη επιθεώρησαν Κ. Ζέρβας και Ν. Ταχιάος

Το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα απομακρύνονται οι λαμαρίνες σε πολλά σημεία της πόλης και αποκαθίσταται η κυκλοφορία των οχημάτων, σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.