ΓΔ: 1442.74 -0.41% Τζίρος: 48.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:56:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Κανονικά από τα μεσάνυχτα οι εργασίες φορτοεκφόρτωσης στις προβλήτες του ΣΕΠ

Όλα τα Σωματεία των εργαζομένων αναμένεται να έχουν συνάντηση το απόγευμα για το θέμα αυτό στο Yπουργείο Ναυτιλίας με εκπροσώπους της ΣΕΠ της DPORT αλλά και φορέων.

Κανονικά εκτελούνται από τα μεσάνυχτα οι εργασίες φορτοεκφόρτωσης των εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά στο Νέο Ικόνιο.

«Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα και προετοιμασία μπροστά στις 6 Μαϊου όπου η εργοδοσία θα στείλει την τελική της πρόταση για την συλλογική σύμβαση εργασίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο των εργαζομένων της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ).

Το σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ με αφορμή τον τραυματισμό ενός 38χρονου συναδέλφου τους την περασμένη Πέμπτη 28 Απριλίου προχώρησε σε κινητοποιήσεις ζητώντας μέτρα ασφάλειας και υγιεινής για όλους τους εργαζόμενους, να ενταχθούν όλοι στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να συμπεριλαμβάνει τις προσαυξήσεις των νυχτερινών, αργιών και Σαββατοκύριακων και όλοι οι εργαζόμενοι να γίνουν πλήρους απασχόλησης.

Όλα τα Σωματεία των εργαζομένων αναμένεται να έχουν συνάντηση το απόγευμα για το θέμα αυτό στο Yπουργείο Ναυτιλίας με εκπροσώπους της ΣΕΠ της DPORT ( διαχειρίζεται λιμενικές υπηρεσίες για λογαριασμό της Cosco) αλλά και φορέων.

Στη συνέχεια αναμένεται να πραγματοποιήσουν τις γενικές συνελεύσεις τους προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Να σημειωθεί ότι η DPort Services και οι συνεργαζόμενες εταιρείες με αφορμή το χθεσινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς προχώρησαν σε παύση εργασιών από τις 7 χθες το πρωί έως τις 10 το βράδυ στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά καθώς και στην καταβολή ενός ημερομισθίου στους 2.100 εργαζόμενους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη κινητικότητα στα λιμάνια εν όψει του τριημέρου του Αγ. Πνεύματος

Δεν πτοεί τους ταξιδιώτες ο άστατος καιρός καθώς σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία μέχρι και χθες υπήρχαν 15.000 κρατήσεις για τα νησιά του Αιγαίου. Περισσότερα από 90 πλοία θα αναχωρήσουν σήμερα από τα λιμάνια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία αύριο στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά

Η ΕΝΕΔΕΠ ζητά νέα συλλογική σύμβαση εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις και τονίζει ότι περιμένει μέχρι τις δώδεκα απόψε το βράδυ τις προτάσεις της εταιρείας διαχείρισης των δυο προβλητών της D-Port.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προκήρυξη 24ωρης απεργίας στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά

Οι εργαζόμενοι ζητούν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους εφαρμογή του νόμου για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά και επαναπρόσληψη και ανανέωση των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι λιμενεργάτες στον Πειραιά

Η Ενωση Εργαζομένων Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά εξήγγειλε 48ωρη απεργία την Τετάρτη και Πέμπτη 1-2 Δεκεμβρίου. Επιστολή της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης προς το υπ. Ναυτιλίας.