ΓΔ: 908.13 1.02% Τζίρος: 96.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ζεσταίνουν τις μηχανές τους οι αγρότες

Αποφάσισαν συντονισμένες κινητοποιήσεις τον Ιανουάριο και μπλόκα. Στα αιτήματά περιλαμβάνονται το θέμα της τιμής του πετρελαίου, το κόστος παραγωγής, αλλά και το θέμα της τιμής των προϊόντων τους.

Απόφαση για συντονισμένες πανελλαδικές κινητοποιήσεις μετά τις γιορτές, με προσανατολισμό την δημιουργία μπλόκων στο τέλος Ιανουαρίου, πήραν οι αγρότες που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν στην Νίκαια της Λάρισας.  

Οι αγρότες αποφάσισαν επίσης να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο με τρακτέρ και στην έκθεση της Agrotica στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Φεβρουαρίου, στα πλαίσια ενός προγράμματος κινητοποιήσεων που συζήτησαν σήμερα.

Στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων συζητήθηκαν συνολικά τα αιτήματα των αγροτών που διεκδικούν από το υπουργείο, ενώ επικεντρώθηκαν στο θέμα της τιμής του πετρελαίου, στο κόστος παραγωγής, αλλά και στο θέμα της τιμής των προϊόντων τους.  
Στην σύσκεψη συμμετείχαν Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

trakter
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζεσταίνουν τις μηχανές οι αγρότες

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις τιμές στο βαμβάκι και ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, καθώς Όπως υποστηρίζουν ότι οι τιμές δεν καλύπτουν καν το κόστος παραγωγής και είναι 20% χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι.
Αγρότες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πακέτο» ευρωπαϊκών δανείων 170 εκατ. για τους αγρότες

Με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, δημιουργείται ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για τον αγροτικό κόσμο,με αρχικά κεφάλαια 170 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση επενδύσεων πάγιου εξοπλισμού.
Αγρότες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδική έκπτωση για αγρότες στις εισφορές των μη μισθωτών

Έξι συν μία οι ασφαλιστικές κλάσεις για τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους, ενώ για τους αγρότες θα ισχύσει ειδική κλίμακα, με χαμηλότερες εισφορές. Τι αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο για το Ασφαλιστικό.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος του έτους τα νέα προγράμματα απονιτροποίησης - Οι δικαιούχοι

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων αναμένεται να διαρκέσει περίπου ένα μήνα και θα ξεκινήσει στα τέλη του έτους. Οι αιτήσεις στήριξης των υποψηφίων θα πραγματοποιηθούν βάσει της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Ιδρύονται 6 νέα ΔΙΕΚ με 7 νέες ειδικότητες

Στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι η συνολική βελτίωση της αγροτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης προκειμένου οι Έλληνες αγρότες να μπορέσουν να εκσυγχρονίσουν τις καλλιέργειές τους.