ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Οκτώ τραυματίες από βεγγαλικά - Ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά

Οι άνθρωποι αυτοί τραυματίστηκαν το βράδυ της Ανάστασης σε επαρχιακές περιοχές της χώρας μας από κροτίδες και βεγγαλικά που έπεσαν κατά τους εορτασμούς.

Τέσσερα μικρά παιδιά και τέσσερις ενήλικες οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο από τραυματισμό από βεγγαλικά και κροτίδες, το βράδυ της Ανάστασης και ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα. Ειδικότερα, ένας οκτάχρονος από την Πύλο τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι, όταν προσπάθησε να ανάψει μια κροτίδα η οποία έσκασε στο χέρι του.

Tο παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πύλου για να του παρασχεθούν πρώτες βοήθειες, όμως λόγω του σοβαρού του τραυματισμού μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Τελικά, το υγειονομικό προσωπικό έκρινε πως το παιδί έπρεπε να διακομισθεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», στην Αθήνα.

Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» διακομίστηκε και ένα αγόρι ηλικίας 14 ετών από το Αγκίστρι, λίγο μετά την Ανάσταση. Το παιδί υπέστη πολλαπλά εγκαύματα από κροτίδα και ακρωτηριασμό δακτύλων του αριστερού άνω άκρου και τραυματισμό του δεξιού άνω άκρου. Ο 14χρονος χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται στην πλαστική χειρουργική του νοσοκομείου. Το χειρουργείο εξελίχθηκε ομαλά, ενώ το παιδί παραμένει στο νοσοκομείο.

Επιπλέον ένα αγόρι 13 ετών, μεταφέρθηκε στο ίδιο νοσοκομείο τα ξημερώματα από τη Σύμη, καθώς υπέστη μερικό ακρωτηριασμό δαχτύλων στο δεξί χέρι και τραύμα στο πρόσωπο από κροτίδα. Ο 13χρονος εισήχθη στην πλαστική χειρουργική και αναμένεται να χειρουργηθεί τις επόμενες ώρες. Με εγκαύματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου ένα κοριτσάκι 7 χρονών, το οποίο τραυματίστηκε από βεγγαλικό στο χωριό Μαλώνα.

Νωρίτερα, τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να πυροδοτήσουν βεγγαλικά το βράδυ της Ανάστασης στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Το περιστατικό συνέβη στην ενορία του Αγίου Βασίλειου Λεωνιδίου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι τέσσερις νεαροί άνδρες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου για τις πρώτες βοήθειες. Ωστόσο, στη τελικά κρίθηκε απαραίτητο, οι δυο εκ των τεσσάρων να μεταφερθούν στην Τρίπολη καθώς έφεραν σοβαρά εγκαύματα στα χέρια και το στήθος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένορκη διοικητική εξέταση στο «Αττικόν» για το θάνατο του Δημ. Καλλιάνου

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του Δημήτρη, αφήνοντας αιχμές εναντίον γιατρών διότι δεν έβαλαν τον πατέρα του σε ΜΕΘ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με εορταστικό ωράριο από σήμερα λειτουργούν τα καταστήματα ενόψει Πάσχα

Έναρξη σήμερα για το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Πώς θα λειτουργήσουν τα μικρά καταστήματα και πώς τα πολυκαταστήματα. Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή 28 Απριλίου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερρίκος Ντυνάν: Μη επεμβατική τεχνική φίστουλας για νεφροπαθείς

«Αυτή η μη χειρουργική διαδικασία προσφέρει πλεονεκτήματα, όπως μικρότερο χρόνο ανάρρωσης, λιγότερο πόνο και μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών σε σύγκριση με τις παραδοσιακές χειρουργικές μεθόδους» τόνισε ο Αλέξανδρος Μάλλιος.