ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Αντιμετωπίστηκε η επίθεση χάκερ που «έριξε» κυβερνητικές ιστοσελίδες

Ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα και η κανονική λειτουργία επανήλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Επίθεση από χάκερ ήταν η αιτία της δυσλειτουργίας αρκετών κυβερνητικών ιστοσελίδων, αλλά ήδη έχουν ληφθεί μέτρα και η κανονική τους λειτουργία έχει αποκατασταθεί, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Σήμερα το βράδυ πραγματοποιήθηκε "κυβερνοεπίθεση" σε κυβερνητικά sites με τη μέθοδο του DDoS. Οι επιθέσεις αυτές οδήγησαν στην δυσλειτουργία συγκεκριμένων ιστοσελίδων», δήλωσε πριν από λίγο ο Στέλιος Πέτσας. Σημειώνεται ότι η μέθοδος DDoS (denial of service) συνίσταται στη δημιουργία τεχνητού φόρτου σε μια ιστοσελίδα, ώστε να σταματήσει η λειτουργία της.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «άμεσα ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα περιορισμού της κίνησης. Η κανονική λειτουργία επανήλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια, μετά από εντατικές προσπάθειες εξειδικευμένων ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών».

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Business Daily, προβλήματα διαπιστώνονται στη λειτουργία ελληνικών κυβερνητικών ιστοσελίδων. Μεταξύ αυτών είναι η ιστοσελίδα της κυβέρνησης, του υπουργείο Εξωτερικών, του υπουργείου Εσωτερικών, του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείο Ναυτιλίας ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στην φόρτιση της ιστοσελίδας της Πυροσβεστικής. Εκτός λειτουργίας και η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες οι ιστοσελίδες του υπουργείου Οικονομικών, της Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου Αθηνών αλλά και της ΕΥΠ είχαν δεχτεί επιθέσεις από Τούρκους χάκερς.

Πρόκειται για την ομάδα χάκερ Anka Neferler που επιχείρησε το λεγόμενο DDoS attack. Οι ελληνικές αρχές έριξαν τους σέρβερ προκειμένου να αποφευχθεί χακάρισμα.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, η επίθεση αυτή ήρθε ως απάντηση στη στάση της Ελλάδας, μεταξύ άλλων, στο μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης και στη Διάσκεψη του Βερολίνου. Αρκετά δημοσιεύματα τη συνδέουν και με την επίσκεψη στην Αθήνα του Χαλίφα Χαφτάρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών μέσω απατηλών διαφημίσεων

Οι εν λόγω διαφημίσεις, σύμφωνα με την αστυνομία, εμφανίζονται κυρίως ως «χορηγούμενες» σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φερόμενες μάλιστα ψευδώς, σε πολλές περιπτώσεις, να προέρχονται από άρθρα έγκριτων εφημερίδων και ιστοσελίδων.
bus
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται η ελεύθερη πρόσβαση στο ίντερνετ για τους επιβάτες λεωφορείων

Το πρόγραμμα αποτελεί πρωτοβουλία της Interbus που έχει αναλάβει και την επένδυση, θα ξεκινήσει πιλοτικά σε συγκεκριμένες γραμμές λεωφορείων, στοχεύοντας να καταστήσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς πιο φιλικά και ελκυστικά.
Router-Internet
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ESET: Πόσα ευαίσθητα εταιρικά δεδομένα περιέχουν routers που αποσύρονται

Σε λάθος χέρια αυτά τα δεδομένα είναι αρκετά για να πυροδοτήσουν μια κυβερνοεπίθεση που θα οδηγούσε σε παραβίαση δεδομένων, βάζοντας σε κίνδυνο την εταιρεία, τους συνεργάτες και τους πελάτες της.