ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Οι στόχοι για την Εθνική, ο ΟΤΕ έγινε στυλοβάτης, τα mezz και ο Mid Cap

Οι μεγάλες προσδοκίες των αναλυτών για την Εθνική, ο ΟΤΕ σε τροχιά ανάκαμψης, η Φουρλής θα δίνει guidance στους αναλυτές, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΝΕΡΓ σε ρυθμούς deal, οι ανακοινώσεις για mezz και οι μειωμένοι τζίροι στον Mid Cap.

Κόπηκε στη χθεσινή συνεδρίαση η φόρα της ανοδικής αντίδρασης της αγοράς και η εικόνα στο ευρύτερο ταμπλό ήταν καθοδική, με 74 μετοχές να χάνουν έδαφος και μόνο 49 να ενισχύονται. Ο τραπεζικός δείκτης έβαλε φρένο στην άνοδό του, κλείνοντας οριακά πτωτικά, ενώ τους δύο βασικούς δείκτες στήριξε με αποφασιστικό τρόπο η μετοχή του ΟΤΕ, που έκλεισε με εντυπωσιακή άνοδο 2,95% και με μεγάλο όγκο και τζίρο.

Από σήμερα οι αγορές θα μπουν σε μια δοκιμασία, καθώς καλούνται να αποτιμήσουν τα άσχημα νέα για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που απομακρύνουν τη μείωση επιτοκίων από τον Ιούνιο, ενώ θα έχει ενδιαφέρον η τοποθέτηση της Κριστίν Λαγκάρντ για τα επιτόκια της ΕΚΤ, καθώς φαίνεται απίθανο να αποφασιστεί αύριο μια μείωση. Η πτώση περίπου κατά 1% για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street αποτύπωσε την απογοήτευση των επενδυτών από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, που δημιουργούν ζωηρές αμφιβολίες για το αν μπορούν οι δείκτες στις δύο όχθες του Ατλαντικού να συνεχίσουν την άνοδο, ενώ ήδη βρίσκονται πέριξ των ιστορικών υψηλών τους.

-- Εθνική: Εντυπωσιακή σταθερότητα και συνέπεια, έχει την καλύτερη συμπεριφορά στον κλάδο, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι το χθεσινό κλείσιμο στα 7,48 ευρώ (+0,48%) είναι νέα υψηλά περίπου εννέα ετών, καθώς σε αυτά είχε να βρεθεί από το 2015. Είναι η πρώτη τραπεζική μετοχή που έφτασε ξανά στα υψηλά της. Στις 22 Μαρτίου ο γερμανικός οίκος Deutsche Bnk ανέβασε την τιμή στόχο από τα 8,30 στα 8,95 ευρώ, ενώ προ ημερών η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Jefferies ανέβασε την τιμή στόχο από τα 8,80 στα 10,20 ευρώ. Μάλιστα, οι αναλυτές σημειώνουν πως, στο θετικό σενάριο για τη μετοχή, η τιμή-στόχος αυξάνεται σε 14,60 ευρώ ή περιθώριο ανόδου άνω του 100% από τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ στο κακό σενάριο, η τιμή υποχωρεί σε 5,60 ευρώ. Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες η διάθεση του πακέτου στην ΕΤΕ που κατέχει το ΤΧΣ θα γίνει μετά τον Σεπτέμβριο 2024.

Η πορεία της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας, 2 Οκτωβρίου 2023 – 10 Απριλίου 2024

-- ΓΕΚ Τέρνα: Στο +1,57% με κλείσιμο στα 16,80 ευρώ, ήτοι μόλις 8 σεντς πιο κάτω από τα 16,88 ευρώ που έκλεισε την τελευταία ημέρα του Μαρτίου και αποτελούν ρεκόρ 24 ετών. Στο +27,66% από την αρχή του χρόνου.

Η πορεία της μετοχής της ΓΕΚ Τέρνα, 2 Οκτωβρίου 2023 – 10 Απριλίου 2024

-- Τέρνα Ενεργειακή: Συνεπής ανοδική συμπεριφορά όλο το τελευταίο διάστημα, χθες έκλεισε με νέα άνοδο 1,44% στα 18,36 ευρώ, επίπεδα που έχει να δει από τις 13 Ιουλίου 2023, που σημαίνει ότι βρίσκεται σε υψηλό σχεδόν εννέα μηνών. Η αγορά κινείται εν αναμονή του deal.

-- Φουρλής: Ένα ευχάριστο νέο για τους αναλυτές επιφύλαξε χθες η διοίκηση στο call για τα αποτελέσματα του 2023. Από το επόμενο τρίμηνο, η εταιρεία θα αρχίσει και πάλι να ανακοινώνει σε κάθε ενημέρωση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων και το guidance (καθοδήγηση) για τα βασικά μεγέθη στο σύνολο της χρήσης. Είναι μια πρακτική που ακολουθείται από τις εισηγμένες στα μεγάλα χρηματιστήρια και βοηθάει τους αναλυτές να αποκτήσουν καλύτερη ορατότητα για τις προοπτικές μιας εταιρείας και να προσεγγίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια την τιμή στόχο για τη μετοχή. Προς το παρόν, η εταιρεία έδωσε μια γενική ιδέα για τις προοπτικές του 2024, εκτιμώντας ότι θα είναι μια καλύτερη χρονιά χάρη στη μείωση του πληθωρισμού και στην αναμενόμενη, νέα αύξηση του τουρισμού. Η μετοχή από τα 4,016 ευρώ που είχε υποχωρήσει στις 3 Απριλίου έκανε μια σημαντική άνοδο ως τα 4,25 ευρώ και χθες υποχώρησε ελαφρώς στα 4,21.

Η πορεία της μετοχής της Fourlis, 2 Οκτωβρίου 2023 – 10 Απριλίου 2024

-- ΟΤΕ: Με βελτιωμένη εικόνα τελευταία, προσπαθεί να κάνει φυγή προς τα εμπρός. Και μόνο ότι το χθεσινό κλείσιμο στα 14,33 ευρώ (+2,95%) είχε να το δει από τις 18 Αυγούστου 2023, που σημαίνει ότι βρίσκεται σε υψηλό 8μήνου, λέει πολλά. Αρκεί να μην παλινδρομήσει. Πλέον, απειλεί να υποσκελίσει στην 4η θέση των αποτιμήσεων τον ΟΠΑΠ, καθώς βρίσκονται στα 5,99 και 5,98 δισ. ευρώ αντίστοιχα. Ο ΟΤΕ είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα για το 2024, με καλές πιθανότητες να είναι από αυτούς που θα ξεχωρίσουν με έμφαση στο ταμπλό…

Η πορεία της μετοχής του ΟΤΕ, 2 Οκτωβρίου 2023 – 10 Απριλίου 2024

-- Phoenix – Sunrise Mezz: Αύριο, Παρασκευή 12 Απριλίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του 2023 των δυο mezzanine που εκδόθηκαν στο πλαίσιο τιτλοποιήσεων της Τράπεζας Πειραιώς. Η αγορά περιμένει με ενδιαφέρον να δει την εικόνα του 2023 αλλά και να δει αν έχουν λάβει νέα κουπόνια, δηλαδή τόκους των ομολόγων, κατά τους πρώτους μήνες του 2024. Τα mezz, αν και έχουν ηρεμήσει τις τελευταίες εβδομάδες, γνωρίζουν ημέρες δόξας στο ταμπλό. Το Sunrise σημειώνει άνοδο +44,17% από την αρχή του έτους και +86,42% σε βάθος 52 εβδομάδων ενώ το Phoenix Vega καταγράφει +69,64% και +82,84% αντίστοιχα. 

Η πορεία της μετοχής του Phoenix Vega Mezz, 2 Οκτωβρίου 2023 – 10 Απριλίου 2024

-- Κεφαλαιοποιήσεις: ΕΥΔΑΠ και Quest Συμμετοχών έχασαν χθες τα 600 εκατ. ευρώ από πλευράς κεφαλαιοποίησης, πέφτοντας στα 594 και 596 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Το Αεροδρόμιο μπαίνει σίγουρα στον Large Cap, η Intrakat είναι ήδη στα 852 εκατ. ευρώ.

-- Αεροδρόμιο: Νέο ιστορικό χαμηλό τα 8,35 ευρώ μετά και το χθεσινό -0,60%. Κάθε ημέρα, λίγο πιο κάτω. Στο όριο των 2,5 δισ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση.

-- Mid Cap: Η Intrakat έχει κατεβάσει ταχύτητα το τελευταίο διάστημα, όπως έχουν μειωθεί σημαντικά και οι τζίροι στις μετοχές του ομίλου Κόκκαλη Intracom Holdings και Intralot. Έτσι, έχουν μειωθεί πολύ οι τζίροι στον εν λόγω δείκτη. Ο χθεσινός τζίρος που έγινε στις μετοχές του Mid Cap ήταν μόλις 4,16 εκατ. ευρώ, ο μικρότερος από τις 15 Ιανουαρίου 2024.

-- Lavipharm: Έγινε μέλος του Mid Cap πλέον μέσω έκτακτης εισαγωγής στη θέση της Entersoft. Εξαιρετική εξέλιξη για τη μετοχή μιας εταιρείας που για δέκα και πλέον χρόνια ευρίσκονταν σε καθεστώς επιτήρησης. Με απώλειες το διήμερο πάντως.

Η πορεία της μετοχής της Lavipharm, 2 Οκτωβρίου 2023 – 10 Απριλίου 2024

-- Κέκροψ: Πρέπει να έχει ρεκόρ διαψεύσεων τις δυόμισι τελευταίες δεκαετίες! Παιχνίδι να γίνεται. Κάποιοι τη χρησιμοποιούν ως… όχημα διακίνησης σεναρίων, με τα παιχνίδια να είναι σε τακτική βάση. Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει… πλαφόν και στις διαψεύσεις αλλά και στα σενάρια; Ρητορικό το ερώτημα, για να δειχτεί ότι κάποιες μετοχές είναι… ταγμένες στο παιχνίδι.


Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης παρέχονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη της ιστοσελίδας για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MARKET MAKER

Στο «συν» τον Μάρτιο ο Δείκτης, το ράλι της ΓΕΚ Τέρνα, ο ΟΤΕ και η Autohellas

Καλύφθηκαν οι απώλειες του Μαρτίου, η ΓΕΚ Τέρνα πρωταγωνιστεί με +17%, ο ΟΤΕ ανεβάζει ρυθμούς, η ΔΕΗ πήρε τα ηνία στον Large Cap, η Autohellas αδικείται στο ταμπλό και το Αεροδρόμιο ετοιμάζεται για τον 25άρη.
MARKET MAKER

Το πακέτο στην Aegean, η 5η σερί ανοδική ημέρα για ΕΤΕ και οι γκρίνιες για ΠΕΙΡ

Οικογενειακή υπόθεση το μεγάλο πακέτο στην Aegean, η επίδειξη ισχύος από Εθνική σε δύσκολη συνεδρίαση, η πτωτική κίνηση της Πειραιώς μετά το placement, η πίεση στην Jumbo και η «ζωντάνια» της Optima.
MARKET MAKER

Στον αστερισμό του Phoenix Vega και των άλλων mezz και η δύναμη της Πειραιώς

Η διόρθωση που δίνει ευκαιρίες εισόδου, τα νέα κεφάλαια που εισέρχονται στην Πειραιώς, τι κρύβει το ξέφρενο ράλι των mezz, η σταθερή κυριαρχία της Εθνικής στις συναλλαγές και τα «παιχνίδια» με την Χαϊδεμένος.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
MARKET MAKER

Σταθεροποίηση εν αναμονή της Εθνικής, η διολίσθηση του ΟΤΕ και η Cenergy

Οριακή άνοδος με κυριαρχία ανοδικών μετοχών, αγωνία για την κατανομή των μετοχών της Εθνικής, ο ΟΤΕ σε συνεχή πτώση, το σερί τεσσάρων ανοδικών συνεδριάσεων της Σαράντης και η εκτίναξη EBITDA της Cenergy.
MARKET MAKER

Ο σκληρός Οκτώβριος, το game changer για την ΕΤΕ και το γεωπολιτικό ρίσκο

Η δοκιμασία του Γενικού Δείκτη σε κρίσιμο τεχνικό όριο, το νέο στοιχείο για τη μετοχή της ΕΤΕ, το μάζεμα της Alpha, οι μεγάλες ρευστοποιήσεις στον ΟΤΕ, η διολίσθηση της Τρ. Ελλάδος και το σπάνιο πτωτικό σερί της Quest.
MARKET MAKER

Οι αλλαγές στον «μικρό» MSCI, η δύναμη της ΕΤΕ, η διόρθωση της Τιτάν και ο ΟΤΕ

Optima και Αεροδρόμιο εισέρχονται στον MSCI μικρής κεφαλαιοποίησης, η Εθνική ξεχώρισε και πάλι με άνοδο, η Τιτάν διορθώνει μετά το ράλι και γιατί τα αποτελέσματα του ΟΤΕ δεν έδωσαν ώθηση στη μετοχή.