ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:24:27 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Τράπεζες και πάλι τράπεζες, μικρά κέρδη για τον ΓΔ και οι προσδοκίες για ΟΤΕ

Στυλοβάτες της αγοράς οι τραπεζικές μετοχές με την Εθνική σε πρώτο ρόλο, η είδηση για Ρουμανία δίνει νέα πνοή στον ΟΤΕ, η ΜΥΤΙΛ έκανε το ένα τρίτο του τζίρου της αγοράς και οι υψηλές προσδοκίες για τα κέρδη της Motor Oil.

Δεν θέλει να υποχωρήσει και να χάσει την επαφή με τις 1.480 – 1.500 μονάδες η αγορά. Αυτό δείχνει η εικόνα όλων των τελευταίων συνεδριάσεων. Χθες ο Γ.Δ. έκλεισε στις 1.481,23 μονάδες, την Παρασκευή στις 1.477,69 μονάδες, την περασμένη Πέμπτη στις 1.481,65 μονάδες, την Τετάρτη 22/5 στις 1.480,09 μονάδες, την Τρίτη στις 1.496,35 μονάδες και τη Δευτέρα 20/5 στις 1.502,79 μονάδες

Το ξεκίνημα χθες ήταν αρκετά ζωηρό, ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε να αποκομίζει κέρδη άνω του +1%, επίπεδα όπου όμως εκδηλώθηκαν αρκετές ρευστοποιήσεις, τόσο μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης όσο και μεσαίας. Εξαίρεση οι τράπεζες που ξεκίνησαν δυνατά, συνέχισαν δυνατά για να κλείσουν στο υψηλότερο σημείο της ημέρας και με τη βοήθεια των τραπεζών ο δείκτης έκλεισε στο πράσινο. Πιο αδύναμη για άλλη μια ημέρα η Τρ. Πειραιώς.

Η ενδοσυνεδριακή εικόνα του Γενικού Δείκτη 

-- Τράπεζες: Τα μερίσματα έρχονται και αμέσως μετά ακολουθούν αναβαθμίσεις. Ο κλάδος βρίσκεται σε μια εξαιρετική συγκυρία και αναμένει μεγάλα κέρδη για την επόμενη τριετία. Οι εξελίξεις στο μέτωπο των επιτοκίων είναι καλύτερες από ό,τι περίμεναν οι τράπεζες, οπότε το 2024 θα είναι καλύτερο σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις. Τράπεζες είναι και η πρώτη επιλογή των ξένων επενδυτών. Οπότε, τράπεζες και πάλι τράπεζες.

-- Εθνική Τράπεζα: Εξαιρετική εικόνα και χθες, έκλεισε στο +2,34% και στα 8,49 ευρώ, μια ανάσα από τα υψηλά οκτώμισι ετών που είναι στα 8,52 ευρώ σε κλείσιμο από τις 20 του μήνα. Έχει μακράν την καλύτερη συμπεριφορά στον κλάδο το Μάιο, καθώς ενισχύεται κατά 12,30%, έναντι +7,88% της Alpha Bank, +5,47% της Eurobank και μόλις +0,90% της Πειραιώς.

Η πορεία της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας, 10 Νοεμβρίου 2023 - 27 Μαϊου 2024

-- ΟΤΕ: Πρωταγωνίστησε χθες, με άνοδο 2,98% στα 14,16 ευρώ, με κίνηση μόνιμα σε θετική τροχιά και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας. Τις προσδοκίες για τον ΟΤΕ ενισχύει η πρόοδος που καταγράφεται στην πώληση της Telekom Romania Mobile, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον από την West Network Invest. Θυμίζουμε πως πολύ πρόσφατα η Χρυσοχοΐδης Χρηματιστηριακή είχε δώσει τιμή στόχο τα 17 ευρώ, με σύσταση αγοράς. Η ΑΧΕ έκανε λόγο για ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα και γενναιόδωρη μερισματική πολιτική, ενώ χαρακτήρισε υποτιμημένη τη μετοχή, «λόγω έλλειψης ενός καταλύτη που θα πυροδοτούσε τη ζήτηση από τους επενδυτές. Ο ΟΤΕ καταβάλλει το μεγαλύτερο μέρος των ταμειακών του ροών στους μετόχους, συνδυάζοντας αυξανόμενες διανομές μερισμάτων και εξαγορές». Το κλειδί εδώ είναι η αλλαγή διοίκησης, αλλαγή που δημιουργεί προσδοκίες, που θα μπορούσαν να αντιστρέψουν τη φθίνουσα πορεία της μετοχής.

Η πορεία της μετοχής του ΟΤΕ, 10 Νοεμβρίου 2023 - 27 Μαΐου 2024

-- Mytilineos: Κίνηση μόνιμα σε θετικό έδαφος χθες, έκλεισε στο +1,52% και στα 37,50 ευρώ, ενώ έκανε κάτι λιγότερο από το 1/3 των συναλλαγών με 24 εκατ. ευρώ, καθώς χθες στις δημοπρασίες έλαβε χώρα μίνι rebalancing, δεδομένου ότι από σήμερα αυξάνεται το ποσοστό στάθμισης της μετοχής στους δείκτες FTSE Russell, μετά την ολοκλήρωση του placement που διεύρυνε περαιτέρω το free float. Διακίνησε 639.994 τεμάχια, με πάνω από το ήμισυ αυτών στις δημοπρασίες. Όπως έγινε γνωστό, ο όμιλος θα επενδύσει 3,3 δισ. ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια σε έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ιταλία. 

-- Motor Oil: Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα σημερινά αποτελέσματα α' τριμήνου 2024 για τον όμιλο, που αποτελεί την πιο κερδοφόρα ελληνική εταιρεία, εισηγμένη και μη. Χθες έκλεισε στο +1,57% στα 28,44 ευρώ, ελάχιστα κάτω από τα 28,56 ευρώ της περασμένης Πέμπτης, που είναι ιστορικά υψηλά. Στο +4,71% το Μάιο.

Η πορεία της μετοχής της Motor Oil, 10 Νοεμβρίου 2023 - 27 Μαΐου 2024

-- Quest Συμμετοχών – Autohellas: Ουραγοί στον Large Cap τον Μάιο, με απώλειες 7,93% και 6,06% αντίστοιχα. Τελευταίες στις αποτιμήσεις του FTSE 25 με 572 και 588 εκατ. ευρώ.

-- Μπήτρος: Τετραήμερο ράλι +32,22% για τη μετοχή αλλά με συναλλαγές από 2 έως 4 χιλ. τεμάχια.

-- Λάμψα: Νέο ιστορικό υψηλό τα 37 ευρώ, πάντα με λίγες συναλλαγές. Στο +10,78% τον Μάιο.


Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης παρέχονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη της ιστοσελίδας για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MARKET MAKER

Τα placements έφεραν διόρθωση, η καλή εικόνα Τιτάν - ΔΑΑ και το χάλι της ΕΧΑΕ

Τα όρια της διόρθωσης, γιατί αρέσει το placmenet της ΜΥΤΙΛ παρά τις πιέσεις, το Αεροδρόμιο ανακτά το μέρισμα, η διόρθωση της ΕΚΤΕΡ, η δύναμη της Τιτάν, οι απώλειες των mezz και η ΕΧΑΕ πρώτη στην πτώση και τελευταία στην άνοδο.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
MARKET MAKER

Η άνοδος στο photo finish, η Εθνική πάλι πρώτη και τα 30 ευρώ της ΜΥΤΙΛ

Οι αγοραστές που δεν αφήνουν την αγορά να διορθώσει, οι ελπίδες από τις ΗΠΑ, η επιστροφή της Εθνικής σε κορυφαία κεφαλαιοποίηση, η υπέρβαση των 30 ευρώ από τη Mytilineos, οι αγοραστές στην Jumbo και το Ελ. Βενιζέλος.
MARKET MAKER

Η «βουτιά» στην Ευρώπη, η ανοσία της Αθήνας και τα σημεία που κάνουν διαφορά

Πώς εξηγείται η ανθεκτικότητα του ΧΑ σε μια κακή ημέρα για την Ευρώπη, η αναβάθμιση από Moody's δίνει νέα δυναμική στη Eurobank, η πίεση στην Εθνική και το placement και η μετριότητα της Lamda στο ταμπλό.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
MARKET MAKER

Το σοκ του 28%, τα συν και πλην για το ΧΑ και κάτι ψήνεται στην Εθνική

Προβληματισμός για τις επιπτώσεις των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών στις αγορές, οι προσδοκίες για Εθνική - Eurobank, ο Γ. Κοντόπουλος αγοράζει ΕΧΑΕ, η αντίδραση της ΜΠΕΛΑ και το άλμα της ΕΚΤΕΡ.