ΓΔ: 1480.23 -0.15% Τζίρος: 72.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΜΕΡΙΣΜΑ

Στάσσης-ΔΕΗ-ενέργεια
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Στάσσης: Το 55% των καθαρών κερδών θα διανείμει η ΔΕΗ ως μέρισμα το 2026

Εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση η διανομή μερίσματος 0,25 ευρώ ανά μετοχή για το 2023, η ανανέωση του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών με ανώτατη τιμή τα 29 ευρώ και η απόσχιση του κλάδου των τηλεπικοινωνιών.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Μερισματική απόδοση 20% και μεγάλα μπόνους στα στελέχη

Συναλλαγές αξίας 3,3 δισ. έκαναν οι Ολλανδοί την τελευταία τριετία, πουλώντας συμμετοχές και σβήνοντας χρέος. Η Άκτωρ Παραχωρήσεις συμμετέχει σε διαγωνισμούς αξίας 6 δισ. ευρώ. Πολλά τα σενάρια για την επόμενη μέρα αλλά δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Γκάζια» και το 2024 από Μοτοδυναμική, υψηλές επιδόσεις Porsche, Yamaha

Διψήφιοι ρυθμοί ανάπτυξης για Porsche και Yamaha. O ανταγωνισμός στο rent a car (Sixt) πιέζει τις τιμές. H υποσχόμενη αγορά της Ρουμανίας, το ηλεκτρικό μέλλον της Ελλάδας και η προσδοκία για την έναρξη μείωσης των επιτοκίων.
Χρηματιστήριο Αθηνών
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υψηλές οι μερισματικές αποδόσεις από την Alpha Trust Ανδρομέδα

Σταθερά υψηλή η μερισματική πολιτική της εταιρείας, πάνω από το μέσο όρο της αγοράς. Δίνεται η δυνατότητα στους μετόχους να λάβουν μετοχές αντί για μετρητά. Παραμένει το μεγάλο discount στη μετοχή, ενώ προβληματίζει και η εμπορευσιμότητα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έργα ICT και ισχυρά δίκτυα θα δώσουν ώθηση στην κερδοφορία του ΟΤΕ

«Καρφιά» του Τσαμάζ στους ανταγωνιστές, ο ΟΤΕ δεν ακολουθεί τις μειώσεις τιμών. Αισιοδοξία για αύξηση συνδρομητών, αλλά με χαμηλότερα περιθώρια κέρδους. Τι (δεν) είπε η διοίκηση για Ρουμανία και απόσχιση του κλάδου των κεραιών.
Xristos Megalou, Trapeza Peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεγάλου: Η Πειραιώς μοιράζει μέρισμα για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια

Ο CEO της Τρ. Πειραιώς ανέφερε ότι έχει ήδη σταλεί στην ΕΚΤ το αίτημα για έγκριση μερίσματος 80 εκατ. ευρώ από τα κέρδη του 2023 και τόνισε ότι και για το 2024 ο συντελεστής διανομής θα διατηρηθεί στο 25% των κερδών.
Lavipharm
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξαγορές φαρμάκων και θεραπευτική κάνναβη δίνουν ώθηση στη Lavipharm

Η διανομή της θεραπευτικής κάνναβης και τα νέα προϊόντα αλλάζουν τη φυσιογνωμία της εταιρείας. Αλλαγή στρατηγικής και στα γενόσημα. Επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ φέτος. Μέρισμα το 2025 από τα κέρδη της χρήσης του 2024.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πετρόπουλος: «Γκάζι» για νέα ρεκόρ το 2024, στην αγορά το νέο scooter

Ολες οι επιχειρηματικές μονάδες του ομίλου κινούνται ανοδικά τους πρώτους μήνες του έτους. Μέρισμα 0,86 ευρώ και μερισματική απόδοση 9%. Από το β' εξάμηνο αρχίζει η παραγωγή του ηλεκτρικού scooter. Τι συνέβη με την BYD.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα 155 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις του ΟΛΠ: Ποια έργα ολοκληρώθηκαν

Το 50% των καθαρών κερδών του 2023 μοιράζουν ως μέρισμα οι Κινέζοι της Cosco. Ξεχειλίζει το ταμείο με 202 εκατ. ευρώ. Τι λέει η διοίκηση για τα προβλήματα στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων λόγω των Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα.
ELPE_Siamisis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ρίχνει τους τόνους η Helleniq Energy για τις γεωτρήσεις στην Κρήτη

Στο τέλος του έτους οι αποφάσεις για την Κρήτη, τονίζει ο Α. Σιάμισιης, παρά τις προσδοκίες για επίσπευση που είχαν δημιουργηθεί. Με υψηλά περιθώρια άρχισε το 2024, δημιουργούνται προϋποθέσεις για νέο υψηλό μέρισμα.