ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Skrekas-Kostas
Φωτο: Υπουργείο Ανάπτυξης

Πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ σε Jacobs Douwe Εgberts για αθέμιτη κερδοφορία

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κερδοσκοπεί αθέμιτα εις βάρος του Έλληνα πολίτη, ιδίως υπό τις συνθήκες που έχει διαμορφώσει στην αγορά ο εισαγόμενος πληθωρισμός», τόνισε ο Κ. Σκρέκας.

Πρόστιμο συνολικού ύψους 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία Jacobs Douwe Egbergts GR επέβαλε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, μετά από έλεγχο που ολοκληρώθηκε από τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, το πρόστιμο αφορά  παραβίαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023, σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.

Συγκεκριμένα, επιβάλλεται:

Πρόστιμο 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία «JACOBS DOUWE EGBERTS GR. Ε.Π.Ε.»

Οι εντατικοί έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ συνεχίζονται. Μόνο τον Νοέμβριο έχουν γίνει περισσότεροι από 1.250 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των 5,5 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο Ανάπτυξης - σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα κινητοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού - έχει πραγματοποιήσει από την αρχή του 2023 περισσότερους από 20.600 ελέγχους και έχει επιβάλει πρόστιμα συνολικού ύψους 10,3 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Η μάχη προς όφελος των ελληνικών νοικοκυριών συνεχίζεται. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κερδοσκοπεί αθέμιτα εις βάρος του Έλληνα πολίτη, ιδίως υπό τις συνθήκες που έχει διαμορφώσει στην αγορά ο εισαγόμενος πληθωρισμός. Η ελληνική κυβέρνηση είναι η μόνη  στην Ευρώπη που διαθέτει και εφαρμόζει νόμο κατά της αθέμιτης κερδοφορίας. Η διαρκής παρουσία των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου Ανάπτυξης στην αγορά εξασφαλίζει την τήρηση της νομιμότητας, τον υγιή ανταγωνισμό και  - όπως αποδεικνύεται στην πράξη - μειώνει τις τιμές στα ράφια».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Skrekas-Kostas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα 619.000 ευρώ σε εταιρείες εμπορίας σχολικών για αθέμιτα κέρδη

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Στόχος δικός μας είναι να μετριάσουμε τις συνέπειες του εισαγόμενου πληθωρισμού και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα φαινόμενα της αισχροκέρδειας. »
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα σε αλευροβιομηχανία και πρατήρια καυσίμων για αθέμιτη κερδοφορία

Στην αλευροβιομηχανία επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 24.265 ευρώ και στα δύο πρατήρια υγρών καυσίμων επιβλήθηκαν πρόστιμα 5.000 ευρώ. Και οι τρεις επιχειρήσεις παραβίαζαν κείμενος διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας.