ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Παπαθανάσης: Οι επενδύσεις είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της Ευρώπης

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε ότι όλα τα Κράτη-Μέλη και οι Περιφέρειες κάθε χώρας, έχουν ισότιμη πρόσβαση στις ευκαιρίες που δημιουργούνται.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση, μετείχε στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε., που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Κατά την ομιλία του ο κ. Παπαθανάσης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Οι επενδύσεις σε κρίσιμους τομείς είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της Ευρώπης. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε ότι όλα τα Κράτη-Μέλη και οι Περιφέρειες κάθε χώρας, έχουν ισότιμη πρόσβαση στις ευκαιρίες που δημιουργούνται και ότι τηρούνται ίσοι όροι ανταγωνισμού στην Ενιαία Αγορά. Το προσωρινό Πλαίσιο Στήριξης για τις κρατικές ενισχύσεις, τον Μάρτιο του 2023, παρείχε στα Κράτη-Μέλη μεγαλύτερη ευελιξία για να εφαρμόσουν μέτρα στήριξης στον καθαρό μηδενικό τομέα στην Ε.Ε. Ωστόσο, τα Κράτη – Μέλη έχουν διαφορετικές δημοσιονομικές δυνατότητες για να κάνουν χρήση αυτής της ευελιξίας, προκειμένου να μπορούν να υποστηρίξουν τέτοια έργα». 

Επίσης, κατά την προσέλευσή του στο χώρο του Συμβουλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών υπογράμμισε: «Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη περίοδο για την Πολιτική Συνοχής. Πρέπει να ολοκληρώσουμε την προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020, απορροφώντας όλους τους πόρους, ενισχύοντας τις Περιφέρειες που επανακάμπτουν μετά από αλλεπάλληλες κρίσεις. Παράλληλα, πρέπει να αξιοποιήσουμε τους πόρους της νέας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2021-2027, δίνοντας έμφαση στις συνέπειες και στις ανισότητες που δημιουργεί η Κλιματική κρίση.

Οι «πράσινες» επενδύσεις, η στήριξη της «έξυπνης» εξειδίκευσης, η βιομηχανία σε ειδικούς τομείς, συνεχίζουν να αποτελούν χρήσιμα εργαλεία για την επίτευξη του στόχου της αυτονομίας της Ευρώπης καθώς και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ευημερία για όλους τους πολίτες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαθανάσης: Επιβράβευση της Ελλάδας από ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, «η Ελλάδα είναι ανάμεσα στα 8 κράτη- μέλη που έχουν υποβάλει και εκταμιεύσει 3ο αίτημα πληρωμής, την ώρα που ήδη έχουν εισρεύσει στη χώρα μας 14,7 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης ».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Παπαθανάσης: Νέα ώθηση στην ανταγωνιστικότητα των μικρών επιχειρήσεων

Δύο νέες Δράσεις επιχειρηματικότητας μέσω του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στοχεύουν στην ενίσχυση υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
N_Papathanasis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εκτελέστηκε στο 100% το 2023

«Το 2023 η ελληνική οικονομία κατέγραψε σημαντικές επιδόσεις ενώ η απορρόφηση των εθνικών και κοινοτικών πόρων οδήγησε στην επιτυχή εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων», τόνισε ο Ν. Παπαθανάσης.
Kostis Xatzidakis, Kostis Hatzidakis, Ypourgeio Oikonomias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: Πάνω από 3 δισ. για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του δημοσίου και της οικονομίας μπορεί να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας και να οδηγήσει υψηλότερα τη χώρα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαθανάσης: Δύο νέες δράσεις ΕΣΠΑ για την ενίσχυση νέων επιχειρήσεων

«Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, ειδικά των ΜμΕ, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.